Kume, progutao sam kokain

Kume, progutao sam kokain

Crna Hronika -
Tek kad mu je pozlilo, Marko M. (26) mi je rekao da je u Dominikani progutao 700 grama droge, izjavio je Marko K. (24)

BEOGRAD - Kobno letovanje!- Ja sam Marka M. (26) 28. marta odvezao na VMA jer mu je pozlilo. Tačno je, pobegao sam njegovim vo­zi­lom nakon što sam ga s lekarima stavio na nosila. Uplašio sam se jer mi je pre nego što je izgubio svest Marko, koji je inače moj kum, priznao da je progutao kokain!

Ovako je Marko K. (24), koji se pre dva dana sam prijavio policiji, pokušao da objasni šta se dogodilo kobne večeri. Marko M. (26) umro je 28. marta, pre nego što je stigao na VMA, pošto je progutao 66 kapsula sa oko 700 grama kokaina.

- Ne znam odakle droga u njegovom stomaku. S narkoticima nemam nikakve veze. Ne znam da li je kupio kokain ili je za nekoga samo prenosio drogu - ispričao je Marko K. policiji.

On je, kako saznajemo, potvrdio da su tog dana zajedno doleteli s letovanja iz Dominikanske Republike.- Marko mi je sve platio, poveo me da mu pravim društvo na odmoru. Kum je samo ponekad odlazio da se vidi s nekim prijateljem - posvedočio je mladić.

U Beograd su se vratili letom preko Pariza 28. marta.- Tokom leta Marko mi se nije žalio da mu je loše i nisam primetio bilo šta sumnjivo. Nekoliko sati kasnije otišli smo na piće kod njegovog rođaka. Iznenada je počeo da se trese, povremeno je gubio svest i tek tad mi je prvi put rekao da je progutao kokain - ispričao je Marko K. policajcima.

Već oko 19 sati Marko M. bio je mrtav. Kasnije je utvrđeno da mu je pri sletanju jedna kapsula, u kojoj je bilo oko 10 grama čistog kokaina, pukla u stomaku.

(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track