PREKIPELO MU DA SEDI U PRITVORU: Čačanin zbog nagodbe uzeo advokata iz Crne Gore
Foto: Marina Lopičić

Stigao iz Pljevalja

PREKIPELO MU DA SEDI U PRITVORU: Čačanin zbog nagodbe uzeo advokata iz Crne Gore

Crna Hronika -
Advokati u Čačku rekli su da je okrivljeni angažovao branioca iz Crne Gore na zakonit način, ali napominju da je Advokatska komora Srbije pre deset dana zvaničnom preporukom zamolila kolege iz susedne države da se ne prihvataju slučajeva u Srbiji

ČAČAK – Zbog štrajka srpskih advokata, okrivljeni Slaviša N. iz Koštunića kod Čačka angažovao je branioca iz Crne Gore, koji je već dolazio na jedno ročište u Više javno tužilaštvo u ovom gradu. Predočio je svoju advokatsku legitimaciju i ovlašćenje klijenta i uključio se u postupak zaključenja sporazuma o priznanju krivičnog dela.

Okrivljeni je uhapšen 7. maja ove godine pod sumnjom da je počinio krivična dela zloupotrebe položaja odgovornog lica i falsifikata, i od tada se nalazi u pritvoru, u Okružnom zatvoru u Čačku.

Na početku postupka branili su ga advokati jedne čačanske kancelarije, ali je posle početka štrajka advokata u Srbiji odlučio da krivicu prizna, nagodi se sa tužilaštvom i izađe iz pritvora. Zato je angažovao advokata iz Pljevalja, Josifa Mićkovića.

Pregovori sa zamenikom višeg tužioca Zoranom Pešićem su počeli i taj postupak se nastavlja, a okrivljeni je i dalje u pritvoru jer je u međuvremenu protiv njega podignuta optužnica za rečena krivična dela.

Advokati u Čačku rekli su juče da je okrivljeni angažovao branioca iz Crne Gore na zakonit način, ali napominju da je Advokatska komora Srbije pre deset dana zvaničnom preporukom zamolila kolege iz susedne države da se ne prihvataju slučajeva u Srbiji.

Međutim, jedan deo advokata u Čačku smatra da takva preporuka nema uporište u zakonu jer mnogi čačanski zastupnici imaju predmete pred crnogorskim sudovima, rade i za vreme štrajka i putuju u Crnu Goru gde brane svoje klijente, pa se onda ni advokatima iz Crne Gore ne može uskratiti pravo da rade u srpskim sudovima.

U Višem tužilaštvu u Čačku saznali smo da će strankama uključenim u priznanje krivice Slaviše N., dakle i advokatu Mićkoviću iz Pljevalja, do kraja ove godine biti upućen novi poziv da pristupe radi nastavka postupka.

( Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track