SRBIN UHAPŠEN U VOZU PARIZ-CIRIH: Švercovao ekstazi u čarapama da otplati dug zelenašima
Foto: Beta

Dugovao 8.000 evra

SRBIN UHAPŠEN U VOZU PARIZ-CIRIH: Švercovao ekstazi u čarapama da otplati dug zelenašima

Crna Hronika -
Bio sam očajan zbog duga zelenašima koji sam morao hitno da vratim. Saznao sam da ekstazi mogu lako da nabavim u Holandiji, i to sam uradio iz očaja. Drogu sam platio oko 750 evra, a u Srbiji bih od preprodaje zaradio oko hiljadu, što bi bilo dovoljno za prvu ratu duga, kazao je na suđenju Dragan Ilić (44)

BEOGRAD - Dragan Ilić (44) uhapšen je na međunarodnoj liniji francuskog voza TŽV, tokom rutinske carinske kontrole na granici Francuske i Švajcarske.

Putnika iz Srbije, koji im je pokazao pasoš, zamolili su da otvori svoj kofer. Pažnju im je odmah privuklo nekoliko pari čarapa, koje su bile čudno naduvene.

Ilić je morao da prizna da se radi o ekstaziju. Kada su ih istresli, iz njih je ispalo nekoliko kesa sa tabletama. S obzirom na to da su tablete ekstazija jarkih boja i da na sebi imaju prepoznatljive sličice, Ilić nije imao izbora, već je odmah priznao da se radi o narkoticima. Na saslušanju se branio tvrdnjama da je bio primoran da ode u Holandiju i nabavi ekstazi, jer je u Srbiji dugovao zelenašima 8.000 evra! Iz Holandije je došao u Francusku vozom, a nekoliko dana je odseo kod prijatelja u Monbelijaru. Odande je planirao da brzim vozom stigne do Ciriha, odakle je trebalo da se vrati u Beograd.

- Bio sam očajan zbog duga zelenašima koji sam morao hitno da vratim. Saznao sam da ekstazi mogu lako da nabavim u Holandiji, i to sam uradio iz očaja. Drogu sam platio oko 750 evra, a u Srbiji bih od preprodaje zaradio oko hiljadu, što bi bilo dovoljno za prvu ratu duga - kazao je na suđenju Ilić. Tužilac koji je vodio slučaj nije poverovao u Ilićevu priču, već je sve vreme tvrdio da je uhapšeni Srbin najobičniji diler, koji ne bira sredstva kojima će se braniti.

On je takođe podsetio da je Ilić uhapšen na poznatoj narko-ruti, kuda se prenosi droga iz Holandije i da su njegovi iskazi nelogični i kontradiktorni.

- Nije mi jasno kako optuženi duguje hiljadu evra zelenašima, a istovremeno ima 750 da kupi drogu u Holandiji i plati put - kazao je tužilac, što su preneli francuski mediji. Ilić je osuđen na 18 meseci zatvora, a nakon odsluženja kazne biće proteran iz Francuske u koju neće moći da uđe najmanje dve decenije.

(Alo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track