DOLIJALI PREVARANTI U RUMI: Od otpadnog krema pravili eurokrem i prodavali ga na pijaci
Foto: Kurir

Zaplenjeno 500 kilograma

DOLIJALI PREVARANTI U RUMI: Od otpadnog krema pravili eurokrem i prodavali ga na pijaci

Crna Hronika -
Policija je pronašla gustu, kremastu masu nalik na eurokrem, kao i 89 plastičnih tegli napunjenih tom masom sa natpisom "eurokrem" i 397 tabli čokolade ručne izrade koje su prodavane građanima na pijaci

BEOGRAD - Prilikom pretresa jednog stana u Rumi, policija je pronašla 500 kilograma lažnog ekurokrema spremnog za dalju prodaju.

Policija je pronašla gustu, kremastu masu nalik na eurokrem, kao i 89 plastičnih tegli napunjenih tom masom sa natpisom "eurokrem" i 397 tabli čokolade ručne izrade sa pečatom preduzeća "Svislajn" i natpisom "Poljupci".

Pronađeni su i plehovi za izlivanje čokolade, prazne tegle, ambalažna folija sa pečatom preduzeća "Svislajn" i nazivom "Florida bel".

"Sumnja se da je otpadni krem, nabavljen na još neutvrđen način, delom pakovan u plastične tegle, a delom pomešan sa sredstvom za zgušnjavanje razlivan u plehove, nakon čega je pakovan u foliju i nošen na pijačnu prodaju", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da će protiv osobe osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju, biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja