NESREĆA NA KORIDORU 10: Radnik poginuo na gradilištu
Foto: Fonet

obilaznica oko Dimitrovgrada

NESREĆA NA KORIDORU 10: Radnik poginuo na gradilištu

Crna Hronika -
Šef Inspekcije rada Pirotskog okruga Aleksandar Popović izjavio je da su inspektori otkrili da je radnik koji je nastradao nije imao nikakav ugovor sa poslodavcem iz Vlasotinca

PIROT - Šef Inspekcije rada Pirotskog okruga Aleksandar Popović izjavio je da je inspekcija podnela dve krivične i dve prekršajne prijave protiv poslodavca iz Vlasotinca čiji je radnik, koji nije imao ugovor o radu, poginuo na gradilištu Koridora 10 kod Dimitrovgrada.

"Naši inspektori su odmah izašli na mesto događaja zajedno sa policijom, uvidom u dokumentaciju konstatovano je da radnik koji je nažalost od posledica povređivanja preminuo u pirotskoj bolnici, nije imao nikakav ugovor sa poslodavcem-radnjom iz Vlasotinca koja je samo dva dana ranije počela da radi na obilaznici kod Dimitrovgrada.

Protiv odgovornih su podnete dve krivične i dve prekršajne prijave. Konstatovano je i da poslodavac nije preuzeo mere iz oblasti bezbednosti na radu", kazao je Popović.

On je dodao da su inspektori ove inspekcije tokom proteklih mesec dana vršili više od pedeset kontrola.

"Otkrili smo i sedam radnika koji su radili na crno, a nakon naših kontrola, šestoro radnika su dobili ugovore o radu", kazao je Popović novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track