NASILJE U NOVOM SADU: Otkriveni maloletnici koji su brutalno pretukli vršnjaka
Foto: Kurir

Nije hteo da kaže za koga navija

NASILJE U NOVOM SADU: Otkriveni maloletnici koji su brutalno pretukli vršnjaka

Crna Hronika -
Dvojica maloletnika starih 15 i 16 godina policija tereti da su brutalno pretukli svog vršnjaka, koga su presreli na ulici a zatim počeli da ga udaraju rukama i nogoma da bi ga na kraju telskopskom palicom udarili po glavi

NOVI SAD ­ Novosadska policija rasvetlila je događaj u kome je, 5. decembra, lakše povređen 16 ­godišnji Novosađanin.­

U Rumenačkoj ulici, maloletnika su presrela dvojica nepoznatih napadača, tukli ga rukama i nogama, a jedan od njih udario ga je i teleskopskom palicom po glavi. Reč je o maloletnicima iz Novog Sada, uzrasta 15 i 16 godina, za koje postoji osnov sumnje da su učinili ovo krivično delo.

Petnaestogodišnjak je doveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu, a protiv drugog osumnjičenog biće podneta krivična prijava, u redovnom postupku – saopštila je novosadska policija..

Nadležni tužilac kvalifikovao je događaj kao krivično delo nasilničko ponašanje, a policija je, operativnim radom, identifikovala i pronašla obojicu osumnjičenih.

Da podsetimo, kako je Kurir pisao, dečakov otac, Petar Dragičević pre par dana je za Kurir rekao da se njegov sin u petak uveče vraćao s treninga, kada su ga ispred zgrade u kojoj živi sačekala dva dečaka, stara između 16 i 17 godina, i pitala za koga navija.­

On je nastavio svojim putem, ali su oni nastavili s provokacijama i pitali ga „što se pravi blesav“. Moj sin je rekao da je njegova stvar za koga navija, a jedan od njih pokušao je da ga udari nogom. Izmakao se, ali nije video da je drugi krenuo bejzbol palicom, kojom ga je udario po glavi. Srećom, samo ga je okrznuo, pa je prošao s posekotinom od dvacentimetra i dve kopče na potiljku ­ rekao je Dragičević.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track