AKCIJA VBA: Bezbednjaci uhapsili pripadnike Ministarstva odbrane
Foto: Mod.gov.rs

Malverzacije u zdravstvu

AKCIJA VBA: Bezbednjaci uhapsili pripadnike Ministarstva odbrane

Crna Hronika -
Četvoro osumnjičenih se terete da su izvršila više krivičnih dela primanja i davanja mita i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa pružanjem medicinskih usluga i prodajom ortopedskih pomagala

BEOGRAD - Vojnobezbednosna agencija Ministarstva odbrane, u saradnji sa Vojnom policijom i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, danas je uhapsila četiri osobe.

Oni su osumnjičeni da su izvršila više krivičnih dela primanja i davanja mita i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa pružanjem medicinskih usluga i prodajom ortopedskih pomagala.

U akciji su uhapšena dva lekara iz Vojnomedicinske akademije i dva civila iz privrednih društava koja se bave izradom i prodajom ortopedskih pomagala.

Privođenje je rezultat intenzivne akcije Vojnobezbednosne agencije, koja je usledila nakon što je ustanovljeno da se u postupku propisivanja, overavanja i izdavanja ortopedskih pomagala favorizuju pojedina privredna društva sa ciljem sticanja materijalne koristi.

Posle privođenja, osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem javnom tužiulaštvu u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track