NOVI DETALJI O POKUŠAJU UBISTVA MILANA BEKA: Uoči napada kontrolisali ga sa 10 mobilnih telefona
Foto: Zorana

Pratili kretanje

NOVI DETALJI O POKUŠAJU UBISTVA MILANA BEKA: Uoči napada kontrolisali ga sa 10 mobilnih telefona

Crna Hronika -
Najnoviji podatak beogradske policije ukazuje na mogućnost da je Beko bio pod ozbiljnom pratnjom kako bi se, pre napada, utvrdila njegova dnevna rutina i navike. Nove činjenice ukazuju da se radi o ozbiljno pripremanom napadu

BEOGRAD - Beogradska policija koja vodi istragu pokušaja ubistva Milana Beka 14. novembra ispred njegove kuće na Senjaku dosad je otkrila desetak „specijala“ - mobilnih telefona koji su prvi put aktivirani samo na toj relaciji i zatim gašeni.

Nijedan od tih brojeva nije bio u funkciji posle 14. novembra, kad je Beko ranjen u Ulici Andre Nikolića.

Ovaj najnoviji podatak beogradske policije ukazuje na mogućnost da je Beko bio pod „ozbiljnom pratnjom“ kako bi se, pre napada, utvrdila njegova dnevna rutina i navike. Nove činjenice ukazuju da se radi o ozbiljno pripremanom napadu, a ne delu amatera, kako je najpre tvrdio ministar policije Nebojša Stefanović. On je tada rekao kako očekuje da će policija vrlo brzo otkriti napadača upravo zato što se radi o amateru.

U istrazi pokušaja ubistva Milana Beka saslušani su njegova porodica, najbliži saradnici, među kojima je i Miroslav Mišković, kao i partneri s kojima je imao probleme u poslu, među kojima je i Stanko Subotić Cane. Mišković i Subotić odbili su poligrafsko testiranje.-

Profesionalni ubica ne bi sa metar udaljenosti promašio dva od četiri hica. Profesionalac ne bi ostavio toliko tragova na licu mesta - govorio je Stefanović.

Međutim, teza o amaterskom napadu stavljena je pod sumnju nakon razgovora s ranjenim Bekom, koji je u bolnici rekao da je napadač promašio dva hica jer ga je on odgurnuo vratima „mercedesa“ i tako se spasao sigurne smrti. Otad je istraga usmerena ka profesionalcima, a otkriveni „specijali“ vode ka novim mogućim tragovima.

- Sad se pregledaju sve kamere na trasi Senjak - Luka Beograd u vreme kada su ti telefoni bili aktivni, kako bi se eventualno otkrio ko ih je koristio - kažu u MUP-u. Beko je ranjen ispred svoje kuće sa dva hica, a njegov vozač ga je uneo u automobil i odvezao do Urgentnog centra.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track