ISTRAGA O SMRTI IVANE BODROŽIĆ: Tragedija vodi do švercera lekova!

Smrt u hotelu

ISTRAGA O SMRTI IVANE BODROŽIĆ: Tragedija vodi do švercera lekova!

Crna Hronika -
Na VMA, rekli sud da kompletni rezultati obdukcije Ivane Bakić Bodrožić biće gotovi do kraja nedelje. U međuvremenu, policija je ispitala desetak osoba, među kojima je i Lj. P. medicinski tehničar i sestra sa VMA, koji se takođe proveravaju u okviru šire istrage o švercu lekova

BEOGRAD - Vojna policija proširila je istragu smrti Ivane Bakić Bodrožić (31) u hotelu "Hajat", pa inspektori trenutno proveravaju ljude za koje se sumnja da su umešani u lanac krijumčarenja i preprodaje lekova iz Vojnomedicinske akademije u Beogradu.

Među njima je i medicinski tehničar Lj. P. (50), koji je viđen u hotelu neposredno pre nego što je Ivana pronađena mrtva. On se sumnjiči da je ovoj devojci prodao supstancu "propofol", od koje je, najverovatnije, i umrla.

Kako je Novostima potvrđeno na VMA, kompletni rezultati obdukcije Ivane Bakić Bodrožić biće gotovi do kraja nedelje. U međuvremenu, policija je ispitala desetak osoba, među kojima je i Lj. P. koga su kamere "Hajata" snimile u društvu Ivane. Kako nezvanično saznajemo, on je pristao da ide na poligraf, ali nije prošao.

- Neka od pitanja bila su u vezi sa nelegalnom preprodajom lekova sa VMA - rekao nam je izvor blizak istrazi.

- On je tvrdio da se ne bavi tim poslom, ali je poligraf pokazao da ne govori istinu. Ispitana je i medicinska sestra sa VMA, koja je navodno Ivani postavila braunilu preko koje je ubrizgana smrtonosna supstanca. Ona se takođe proverava u okviru ove široke istrage o krijumčarenju i preprodaji lekova.

Otkako je 11. decembra telo Ivane Bakić Bodrožić, inače ćerke poslanice vojvođanskog parlamenta Nade Bodrožić, pronađeno u sobi 326 ovog prestoničkog hotela, u javnosti se kalkuliše o uzroku njene smrti. I pored svih informacija koje su se pojavljivale u medijima prethodnih dana, sve ostaje samo nagađanje, jer rezultati obdukcije još nisu gotovi. Milan Dabić, porodični prijatelj i advokat porodice Bodrožić, potvrdio je da iz VMA još nisu dobili zvaničan nalaz.

- Još nisu završene ni toksikološke analize, ali sudski veštaci kažu da se one inače nešto duže čekaju - kaže Dabić.

Porodica pokojne Ivane ne isključuje mogućnost da traži ponovnu obdukciju. Naravno, to zavisi od toga šta bude navedeno u nalazu o uzroku njene smrti.Dok ne stignu zvanični rezultati obdukcije, policija ne može da uhapsi Lj. P. pod sumnjom da je umešan u smrt Ivane Bakić Bodrožić.

S obzirom na to da su ga kamere "Hajata" snimile i da nije prošao poligrafsko testiranje, policija bi protiv njega mogla da podnese krivičnu prijavu zbog ilegalne prodaje medicinskih lekova. Naravno, ako se ispostavi da je u tome i učestvovao.

Saradnja sa policijomU Vojnomedicinskoj akademiji kažu da u potpunosti sarađuju sa policijom, ali da trenutno ne mogu da iznose detalje o ovom slučaju jer je istraga u toku.- Bitno je da javnost ima u vidu da iza ovoga niko institucionalno ne stoji, već se radi o kriminalnim radnjama pojedinaca - rečeno je na VMA.

- Svako za koga se dokaže da je kriv, treba da bude adekvatno kažnjen.

( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track