BOLNIČARKA SOFIJA: Nisam ubila Ivanu!
Foto: KURIR

Misteriozna smrt u Hajatu

BOLNIČARKA SOFIJA: Nisam ubila Ivanu!

Crna Hronika -
Nisam ubila Ivanu. Nisam joj prodala niti sam joj dala anestetik. Nisam joj stavila braunilu. Nisam nikada bila u hotelskoj sobi 326. Spremna sam da to sve ponovim i na poligrafu, što sam i tražila od policije... Život mi se zbog ovoga pretvorio u pakao, čak je i moja ćerka pokušala da se ubije kada je saznala iz medija da sam navodno umešana u Ivaninu smrt, kaže medicinska sestra

BEOGRAD - Ljubiša P. i Sofija Š. su radnici VMA koji su snabdevali Ivanu Bakić Bodrožić (31) anestetikom „propofol“.

List saznaje da je Sofija pre godinu dana, upravo zbog sumnje da u toj bolnici nestaju lekovi, prebačena na drugo radno mesto.- Ljubiša i Sofija, koja je bila Ivanina drugarica, već godinama rade na VMA. Pavlović je poznat pod nadimkom Buki. I on radi na radnom mestu kardiopulmo reanimator, dok je Sofija do pre godinu dana radila u klinici na poslovima koji se odnose na pripremu pacijenata za hirurške zahvate, odnosno na poslovima predoperativnih zaključaka. Pošto su nadležni primetili da nedostaju neki lekovi i anestetici, ona je prošle godine prebačena na drugo radno mesto, i to na odeljenje buđenja posle operacija manjeg rizika, izvor lista iz istrage.

Tužilaštvo će tek nakon dobijanja rezultata toksikoloških analiza i rezultata analize krvi odlučiti da li će podneti krivičnu prijavu protiv dvoje zaposlenih sa VMA.- Policija je odradila svoj posao i predmet predala nadležnom tužilaštvu. Međutim, oni čekaju rezultate toksikologije i analize krvi, koji bi trebalo da budu gotovi danas ili sutra. Nakon toga, tužilac će doneti odluku o eventualnom podizanju krivične prijave za neovlašćenu prodaju anestetika sa smrtnim ishodom i pomaganju u tom krivičnom delu. Kazna zatvora za ova dela su do osam godina - priča naš izvor.Sofija Š, medicinska sestra na Vojnomedicinskoj akademiji, koju je policija ispitala u vezi sa misterioznom smrću Ivane Bodrožić (31), izjavila je za list da nije prodala Ivani anestetik „propofol“ od kojeg je preminula. - Nisam ubila Ivanu. Nisam joj prodala niti sam joj dala anestetik. Nisam joj stavila braunilu. Nisam nikada bila u hotelskoj sobi 326. Spremna sam da to sve ponovim i na poligrafu, što sam i tražila od policije kada su me ispitivali. Život mi se zbog ovoga pretvorio u pakao, čak je i moja ćerka pokušala da se ubije kada je saznala iz medija da sam navodno umešana u Ivaninu smrt - kaže Sofija.Sofija je navela da Ivanu nije videla proteklih godinu dana i da ih jedino povezuje to što su se nekada družile i što je medicinski radnik. - Veoma mi je teško kada vidim da se u medijima Ivana označava kao prostitutka. Ona je bila zaljubljena i nije bila takva osoba. Bila je veliki čovek koji je uvek bio tu za druge. Stvarno mi je teško što se sve ovo dogodilo, ja zbog svega imam psihičke probleme. Pitala bih istražne organe, ako već takve zaključke i sumnje iznose, zašto ne pokažu otiske sa braunile ili neki drugi dokaz koji bi mene teretio - navela je naša sagovornica.

Prema Sofijinim rečima, nju šikaniraju na VMA, prebacuju je sa jednog radnog mesta na drugo, a kako kaže, nema nikakvog razloga za to jer ništa nije uradila protiv zakona.

- Kažu da je neki kolega dovezao Ivanu na VMA i da sam joj ja tu ugradila braunilu. Da li zaista neko može da poveruje u to. Pa to nije moguće jer postoji procedura, kartoni i sve ostalo što mora da bude ispunjeno da bi se tako nešto uradilo. Želim da se što pre istina otkrije zarad Ivane i moje porodice. Samo želim da sve ovo prestane i da nastavim sa svojim životom, ma kako sumoran bio - ispričala je plačući Sofija.

Inače, na snimcima koji su na zahtev tužilaštva uzeti sa kamera na zgradi hotela „Hajat“, vidi se da je upravo Ljubiša P. dovezao Ivanu kobne večeri, a onda je ona sama otišla do apartmana. Mediji su već pisali da se sumnja da je tog dana Ljubiša P. dovezao Ivanu do hotela a da joj je braunilu pre toga stavila upravo Sofija Š.Ivana Bakić Bodrožić pronađena je mrtva u četvrtak, 11. decembra, u sobi 326, u elitnom beogradskom hotelu „Hajat“.

Njeno telo sa špricem u podlaktici desne ruke otkrila je sobarica kad je došla da pospremi sobu. Ugledavši beživotno telo, odmah je pozvala policiju i Hitnu pomoć. Međutim, kada su lekari Hitne pomoći stigli u sobu 326, mogli su samo da konstatuju smrt. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je devojka preminula od prekomerne doze droge.

Tri dana kasnije, Ivana je, uz opelo i pratnju tamburaša, koji su svirali njene omiljene pesme „Žute dunje“ i „Osam tamburaša“, sahranjena na groblju u Sirigu.

(Alo.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track