OČAJNI RODITELJI STUDENTA: Boko, sine, javi se majci!

POTRAGA za nestalim Božom Ilićem (19)

OČAJNI RODITELJI STUDENTA: Boko, sine, javi se majci!

Crna Hronika -
Dragutin i Mira Ilić iz sela Ručići kod Gornjeg Milanovca već dve nedelje nemaju vesti o svom sinu, koji je usred noći otišao od kuće

GORNJI MILANOVAC - Božu tražimo danonoćno, živimo u nadi da je živ i da će se pojaviti. Apelujemo na sve građane da nam pomognu u potrazi za nestalim sinom, a Božu preklinjemo da se vrati kući ukoliko negde čita ovo.Ovo za Kurir kažu Dragutin (57) i Mira Ilić (56), roditelji Bože Ilića (19) iz sela Ručići kod Gornjeg Milanovca, koji je nestao u noći između 21. i 22. decembra, kad je usred noći, nag i bos, istrčao iz kuće. Boža je tada rekao roditeljima da ide da traži svog spasitelja. Iako desetak meštana i prijatelja, kao i policija ne prestaju da tragaju za njim već dve nedelje, Boži se izgubio svaki trag.Hteo da nađe posao- Nije imao nikakav razlog da ode od kuće, niti je njegovo ponašanje ukazivalo na tako nešto. Jesenas je završio srednju školu, odlučio je da ne ide na fakultet, već da pokuša da nađe posao. Posle Nove godine je trebalo da počne da radi - priča Božin otac Dragutin.On ističe da ni Božini drugovi, koji pomažu u potrazi, ne znaju razlog njegovog iznenadnog odlaska od kuće.- Nije bio u lošem društvu, svi njegovi drugari su fina deca. Gornji Milanovac je mali grad, ljudi se međusobno poznaju i ne postoji nešto što bi moglo biti motiv, a da se sakrije - kaže Dragutin.Zabrinuti otac odbacuje pretpostavke da mu je sin bio član sekte.- Nisam primetio ništa što bi ukazivalo na pripadnost sekti, smatram da su to izmišljotine koje su odmogle potrazi. Ipak, dan uoči Božinog nestanka naslutio sam promene u njegovom ponašanju. U jednoj njegovoj rečenici sam osetio da je počeo da veruje u boga, što me je malo začudilo, jer ranije nije pokazivao posvećenost veri. Ali ni to nije razlog za onakav izlazak iz kuće i odlazak u mrklu noć - priseća se šokirani otac.Skladna porodicaOn dodaje da bi njemu i njegovoj supruzi bilo lakše kad bi znali da je Boža otišao u manastir.- Pojedini mediji su pisali da nam je sin otišao u manastir. Da je tamo, neko bi nam već javio, ali od njega nema ni traga ni glasa. Kao da je odleteo... - kaže Dragutin, pokušavajući da zadrži suze.Božina majka Mira Ilić ističe da su oni uvek bili porodica koja skladno funkcioniše i da su s Božom i njegovom mlađom sestrom u dobrim odnosima.- Boko, sine, javi se majci, molim te - izustila je majka pre nego što je briznula u plač.

Nema rezultataNAĐEN SAMO OTISAK U BLATUU policiji kažu da neprestano tragaju za Ilićem, ali da zasad nema naznaka o tome gde bi mogao da bude.- Drugog dana potrage nađena je stopa bose noge u blatu na raskrsnici u Ručićima, nedaleko od porodične kuće Ilića, ali odatle se gubi svaki trag. Pretražen je teren od najmanje 50 kilometara u prečniku, ali zasad nema rezultata - kažu u policiji i dodaju da se potraga, u kojoj pored policajaca učestvuju Žandarmerija, vatrogasci i meštani, nastavlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track