RASVETLJENA LIKVIDACIJA VOĐE DELIJA: Policija privela saučesnika u ubistvu Velibora Dunjića?!
Foto: Zorana Jevtić

U toku pisanje krivične prijave

RASVETLJENA LIKVIDACIJA VOĐE DELIJA: Policija privela saučesnika u ubistvu Velibora Dunjića?!

Crna Hronika -
Policija je privela A.Đ koji je osumnjičen da je bio saučesnik u zločinu i tereti se da je pištolj posle likvidacije bacio u vodu, dok za prvoosumnjičenim V.Đ, i dalje se intenzivno traga

BEOGRAD - Operativci beogradske policije rasvetlili su ubistvo Velibora Dunjića (29) jednog od vođa navijača Crvene zvezde 15.maja 2014.

U toku je pisanje krivične prijave protiv dve osobe- V.Đ. kao direktnog izvršioca zločina, koji je u bekstvu i A.Đ. kao pomagača. Sumnja se da je A.Đ. pištolj, kojim je počinjena likvidacija- bacio u vodu!

Čelnici beogradske policije još su u maju prošle godine, dva dana posle Dunjićeve smrti, javno rekli da im je poznat identitet ubice. Prikupljeni su dokazi koji će biti predati višem tužilaštvu na razmatranje.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Prema saznanjima Novosti, V.Đ., koji je radio kao šef obezbeđenja na obližnjem splavu, pobegao je iz Beograda, odmah posle likvidacije dunjića. U prvo vreme se krio kod jataka u okolini leskovca, a onda se prebacio na Kosovo i Metohiju, gde je boravio u okolini Peći.

Pre nekoliko meseci, vratio se u Beograd. Pomoć u skrivanju, navodno pružao mu je jedan od beogradskih momaka na ivici zakona, a poseduje splav. On mu je uredno donosio hranu i brinuo se da ga policija ne pronađe.

- Vratio se opet da ubija-čuo se komentar u beogradskom podzemlju.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Velibor Dunjić ubijen je sa sedam hitaca iz pištolja ispred splava " Džimis" na beogradskom ušću. Ubicu su snimile kamere sa obližnjeg splava, a pronađen je i pištolj u blizini mesta zločina za koje se sumnjalo da je korišćen u likvidaciji vođe grupe " Belgrejd bojs". Do ubistva je došlo posle višednevnog uzastupnog sukobljavanja Dunjića i momaka iz obezbeđenja nekoliko beogradskih lokala.

Policija je istraživala i šta je pravi razlog sukoba Dunjića i momaka iz nekoliko prestoničkih lokala. Prema nezvaničnim saznanjima u navijačkim grupama crveno-belih i u beogradskom podzemlju se pričalo da je Dunjić uzimao reket od beogradskih splavova. Sukob ubice i Dunjića možda je nastao baš iz tog razloga, ali će tek posle hapšenja osumnjičenog biti poznat pravi motiv. jedino je sigurno, njih dvojica su se poznavali odranije i imali su neizmirene račune.

( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track