NA ZAHTEV SPECIJALNOG SUDA: Dopunjena optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije
Foto: Kurir

Funkcioneri DB

NA ZAHTEV SPECIJALNOG SUDA: Dopunjena optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije

Crna Hronika -
U dopunjenoj optužnici nalaze se dodatna veštačenja i izjave naknadno saslušanih svedoka, što je tražio Specijalni sud. Traženo je veštačenje povrede Branke Prpe, a u dodatnoj istrazi saslušani su svedoci koji su govorili o funkcionisanju DB u vreme NATO bombardovanja

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je dopunjenu optužnicu za ubistvo novinara i vlasnika " Dnevnog telegrafa" i " Evropljanina" Slavka Ćuruvije, protiv ranije okrivljenih čelnika DB.

U dopunjenoj optužnici nalaze se dodatna veštačenja i izjave naknadno saslušanih svedoka, što je tražio Specijalni sud, kada je 21.juna 2014. posalo na doradu optužnicu podignutu 6.juna.

Traženo je veštačenje povrede Branke Prpe, koju su ubice Slavka Ćuruvije udarile kada su njega ubile s leđa u ulazu zgrade u Svetogorskoj ulici gde su zajedno živeli.

Takođe, u dodatnoj istrazi saslušani su, kako je tražio Specijalni sud, svedoci koji su govorili o funkcionisanju DB u vreme NATO bombardovanja.

Četvorica bivših čelnika DB u dorađenoj optužnici takođe terete da su na Uskrs 11.aprila 1999. ubili novinara Slavka Ćuruviju. optuženi su tadašnji šef DB Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja