UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Saučesniku preti 40 godina robije
Foto: Zorana Jevtić

Prvoosumnjičeni i dalje u bekstvu

UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA: Saučesniku preti 40 godina robije

Crna Hronika -
Više tužilaštvo je posle saslušanja Aleksandra Đuranovića prekvalifikovalo delo, pa je on osumnjičen za saizvršilaštvo u teškom ubistvu i preti mu kazna do 40 godina zatvora. Marko Gvozdenović je saslušan kao osumnjičeni za pomoć nakon ubistva i predloženo je da mu se sudi u skraćenom postupku

BEOGRAD - Aleksandru Đuranoviću (38), osumnjičenom za saizvršilaštvo u ubistvu Velibora Dunjića (29), određen je pritvor do 30 dana dok je Marko Gvozdenović (32), koji se tereti za pomoć osumnjičenima posle zločina, pušten da se brani sa slobode.

Više tužilaštvo je posle saslušanja Đuranovića prekvalifikovalo delo, pa je sada osumnjičen za saizvršilaštvo u teškom ubistvu i preti mu kazna do 40 godina zatvora. Tužilaštvo je tražilo pritvor za Đuranovića kako ne bi uticao na svedoke, što je sud prihvatio, pa je on sada u Okružnom zatvoru. Gvozdenović je saslušan kao osumnjičeni za pomoć nakon ubistva i predloženo je da mu se sudi u skraćenom postupku.

- To znači da će on zasebno odgovarati za pomaganje osumnjičenima i da direktno nije upleten u ubistvo. Njega čeka skraćeni postupak i preti mu od jedne do osam godina zatvora. Tužilaštvo nije tražilo pritvor za njega, pa je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode - kaže izvor iz istrage.

Đuranović i Gvozdenović uhapšeni su 13. januara. Policija i dalje traga za Vladimirom Đurovićem (32), osumnjičenim da je pucao i ubio Dunjića ispred splava 16. maja 2014.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track