Najnovije vesti

Funkcioneri SNS i SPS: Nismo krivi!

Privredni kriminal

Funkcioneri SNS i SPS: Nismo krivi!

Crna Hronika
Navode krivične prijave na saslušanju u tužilaštvu negirao je i predsednik Okružnog odbora niškog SPS Igor Novaković (45)

BEOGRAD - Vladan Milošević (39), član SNS i direktor rudnika „Resavica“, koji je uhapšen zbog sumnje da je primio mito od Branislava Kovačevića, vlasnika preduzeća „Banbus“, ponudio je juče jemstvo u zamenu za slobodu. Sud, međutim, nije prihvatio njegov predlog i njemu je određen pritvor do 30 dana.

- Milošević je na saslušanju tvrdio da nije tačno da je zahtevao i da je nekoliko puta dosad uzimao mito od ovog transportnog preduzeća, koje je prevozilo radnike „Resavice“. Tvrdio je da mu je sve namešteno i da ono što se vidi na snimku koji je načinjen u jednom beogradskom restoranu „nije onako kako izgleda“ - kaže izvor Kurira iz istrage.

Negirao optužbe

Drugi akter sa snimka, koji je dao Miloševiću kovertu sa obeleženim novčanicama, juče nije bio raspoložen za razgovor.

Navode krivične prijave na saslušanju u tužilaštvu negirao je i predsednik Okružnog odbora niškog SPS Igor Novaković (45), koji se sumnjiči za brojne zloupotrebe u preduzeću „Jugoistok“, na čijem je čelu.

- Tvrdio je da ništa nije radio mimo zakona - kaže sagovornik iz istrage.

Novakoviću pozlilo

Inače, Novaković je juče po podne prebačen na Kliniku za kardiovaskularne bolesti u Nišu zbog bola u grudima i smešten je u koronarnu jedinicu. Nezvanično, sanitet je došao da zbrine Novakovića iz KPZ u Nišu, ali je on u to vreme bio na saslušanju u Višem tužilaštvu. Zbog toga su provereni i policija i Tužilaštvo, ali niko nije potvrdio da je zvao Hitnu pomoć, pa se sumnja da je reč o fingiranoj intervenciji da bi Novaković izbegao zatvor. Očekuje se da će zbog sumnjive situacije zdravstveno stanje Novakovića ispitati i lekari van niškog Kliničkog centra, a utvrđuje se ko je zvao Hitnu pomoć.

(J. S. - M. M.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...