Najnovije vesti

OŠTETILI  PIO FOND: Uhapšeni zbog upisivanja lažnog radnog staža

Podnete krivične prijave

OŠTETILI PIO FOND: Uhapšeni zbog upisivanja lažnog radnog staža

Crna Hronika
Osumnjičena G. V. se tereti da je iskorišćavanjem svog službenog položaja osiguranicima J.R, E.E. i G.B, u matičnu evidenciju PIO fonda upisala fiktivan radni staž i omogućila im sticanje prava na penziju, iako po važećem Zakonu nisu ispunjavali uslove

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapsili G.V. (53), bivše odgovorno lice filijale za grad Beograd, Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i G.B. (64) zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet fonda za 1,7 miliona dinara.

Krivična prijava će biti podneta i protiv J.R. (51) i E. E. (1951).

Kako je saopštio MUP, osumnjičena G. V. je tokom 2013. godine iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja, osiguranicima J.R, E.E. i G.B, na protivpravan način, u matičnu evidenciju PIO fonda upisala fiktivan radni staž i omogućila im sticanje prava na penziju, iako po važećem Zakonu nisu ispunjavali uslove.

Osumnjičena G.V. je tako pribavila tim korisnicima penzija protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.600.000,00 dinara čime je oštećen budžet Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za iznos od 1.760.130 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem tužilaštvu u Beogradu, piše u saopštenju MUP.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...