UGUŠIO SE MLADIĆ (26): Moj unuk je imao stan, ne znam otkud oni u garaži!

Očajni deda stradalog mladića iz Čačka za Kurir

UGUŠIO SE MLADIĆ (26): Moj unuk je imao stan, ne znam otkud oni u garaži!

Crna Hronika -
Nije mi jasno zašto nisu otišli kod njega u sobu, zašto su napravili tako nepromišljen potez, kaže deda Nemanje Novakovića, koji se ugušio od gasova, dok je njegova devojka Nina i dalje kritično

ČAČAK - Izgubio sam unuka, izgubio sam sve. Ne znam zašto nisu otišli kući, zašto su bili u toj prokletoj garaži - kaže za Kurir Stanimir Minić, deda Nemanje Novakovića (26).

Mladić se ugušio od otrovnih gasova u garaži u kojoj je bio s devojkom Ninom Stamenković (24), koja je i dalje u komi.Nemanja i Nina u Čačku su slovili za uspešne i odgovorne mlade ljude i svi se čude kako su mogli da naprave tako nepromišljen potez. Porodica Nemanje Novakovića zavijena je u crno, a rodbina i dalje s nevericom prima obaveštenje o sahrani mladića.Radio kod dede- Svi smo još u šoku i neverici, velika tragedija je zadesila našu kuću, ostao sam bez svega - rekao je u izjavi za Kurir Nemanjin deda po majci, Stanimir Minić iz Donje Trepče.On kaže da je sa unukom već godinama radio na porodičnoj proizvodnji domaće rakije i da mu je Nemanja bio desna ruka. Prema Minićevim rečima, Nemanja je radio i kod oca u firmi koja se bavi obezbeđenjem i ugostiteljstvom i sa uspehom pomagao u vođenju poslova u dva restorana. Kaže da je vreme najviše voleo da provodi na selu, pomažući mu u poslovima i kujući planove o budućnosti.Posvećena studijama- Eto šta može da uradi trenutak nepromišljenosti, nikome nije jasno zašto su bili u garaži kad je njegova soba bila prazna. Imao je velike planove, radio sa ocem u porodičnoj firmi, a istovremeno pomagao meni. Želeo je da još više objedini oba posla i da ovog leta gradi nove objekte za proizvodnju, ali sad je za sve kasno - kaže Minić, koji se nada da će lekari uspeti da spasu život unukove devojke, za koju kaže da je tek bila počela da se zabavlja s Nemanjom.

Ninini poznanici kažu da su se ona i Nemanja znali odranije, ali da su tek nedavno počeli da izlaze zajedno. Komšijsko poznanstvo vrlo brzo je preraslo u ljubav nakon što se Nina vratila iz Sarajeva, gde je studirala. Ona je sa uspehom svirala flautu.- Njihovi stanovi u Čačku nalaze se na pet minuta hoda i deli ih samo park. Tokom studija bila je potpuno posvećena učenju, želela je da što pre završi fakultet, da se osamostali i nađe posao. U Čačku je boravila povremeno jer je nastavila da se usavršava, upisala je master studije. Znali smo da ima momka i da je s njim odskoro, a verovatno zbog odgovornosti prema roditeljima nije ga predstavila širem krugu prijatelja. Priznanja, nagrade i sav rad koji stoji iza nje nikako se ne uklapaju s onim što se dogodilo - kažu Ninini prijatelji.

Devojka godinama svirala flautuSPASAO JE KAPACITET PLUĆA?Lekari nisu želeli da daju prognoze Nininog stanja budući da se ne zna koliko dugo je bila izložena otrovnom gasu iz auspuha, ali naslućuje se da su joj život spasli otvorena vrata auta i Nemanjin pokušaj da otvori vrata garaže. Nina je prebačena na VMA, a njeno zdravstveno stanje i dalje je kritično.- Nina je od detinjstva svirala flautu, svakodnevno je vežbala satima. Moguće je da ju je od smrti spasao njen veći kapacitet pluća - kažu njeni prijatelji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track