DA LI IH PREPOZNAJETE: Ove Nišlije uhapšene su zbog zelenašenja i iznude

Uzeo 6.000 evra na kamatu

DA LI IH PREPOZNAJETE: Ove Nišlije uhapšene su zbog zelenašenja i iznude

Crna Hronika -
Osumnjičeni se terete da su nekoliko puta žrtvu batinama primoravali da proda trosoban stan u kome je živeo sa porodicom i koji je oštećeni prodao za iznos od oko 50.000 evra

NIŠ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su nakon intenzivnog operativnog rada, u Nišu uhapsili su petoricu Nišlija zbog iznude i zelenašenja

Operativnim radom kako je policija saopštila uhapšeni su Nišlije T. G. (1979), Z. Đ. (1978), P. G. (1992), B. S. (1978) i M. R. (1985), zbog osnova sumnje da su, u toku poslednjih godinu dana, dali oštećenom 6.000 evra na kamatu, nakon čega je oštećeni, na ime mesečne kamate, sukcesuvno isplatio osumnjičenima novac u iznosu od oko 20.000 evra.

Osumnjičeni se terete da su nekoliko puta žrtvu batinama primoravali da proda trosoban stan u kome je živeo sa porodicom i koji je oštećeni prodao za iznos od oko 50.000 evra, kao i da su ga, uz ozbiljne pretnje, primorali da putem administrativne zabrane na ime penzije majke i babe, kupi sedam televizora velike materijalne vrednosti.

Policija je, prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronašla i oduzela 25.000 švedskih kruna, 10.000 evra, sedam televizora najnovije ''generacije'', zelenaške ugovore kao i izvesnu količinu narkotika. Takođe, policija je oduzela i šest luksuznih automobila, za koje se sumnja da su ih osumnjičeni koristili.

Svim osumnjičenima je, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Nišu, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

S obzirom da je u toku rada utvrđeno da postoji veći broj oštećenih osoba, pozivamo građane da ukoliko osobe sa fotografija prepoznaju kao osumnjičene, prijave slučaj Policijskoj upravi u Nišu na telefone 192 i 018/ 503-127.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track