STRAVA I UŽAS U SOMBORU: Moju ćerku pokušali su da siluju u školskom WC
Foto: Slađi NS Poslata Slika Na Mail

Otac učenice za Kurir

STRAVA I UŽAS U SOMBORU: Moju ćerku pokušali su da siluju u školskom WC

Crna Hronika -
Petorica drugova iz razreda na silu su odvela S. B. u toalet i nasrnula na nju, ko zna šta bi se desilo da nije naišla nastavnica, priča Stevan Blagojević

SOMBOR - Moju ćerku S. B. (15), koja pohađa osmi razred u OŠ „Ivo Lola Ribar“ u Somboru, petorica dečaka iz njenog razreda na silu su odvela u muški toalet u nameri da je seksualno zlostavljaju.Nasrnuli na devojčicuKada su počeli da je skidaju, naišla je dežurna nastavnica - kaže njen otac Stevan Blagojević. On je ogorčen na školu jer ni njega ni policiju nisu obavestili šta se dogodilo, pa je juče prijavio ovaj nemili događaj policiji.Stevan kaže da se napad dogodio 5. februara, oko 18.30 časova u školi.- Moje dete preživelo je tešku traumu. Kada su je uveli u toalet, ugasili su svetlo i počeli da je skidaju. Dok su je dvojica držala od nazad, ostala trojica su fizički nasrnula na nju, a ona se otimala. Tada su počeli da je skidaju i dodiruju po grudima i zadnjici. U tom trenutku je naišla dežurna nastavnica fizike, pa su se oni razbežali - kaže Blagojević.Pored strahote koju je doživela njegova ćerkica S. B., otac je razočaran u školu.- Plakala je i bilo je sramota da mi priča šta se dogodilo. Otišao sam do škole sam jer se nisu udostojili da me pozovu i obaveste me šta se dogodilo. Još gore, oni nisu pozvali ni lekara, niti su obavestili policiju. Tada su mi rekli da je psiholog razgovarao sa decom i da su ti dečaci rekli da su to uradili „zato što je ona lepa i zgodna“. I pored toga što su priznali psihologu, policija do dana današnjeg slučaj nije prijavila policiji, a i rekli su mi da oni ne žele da prijavljuju policiji. Kada sam shvatio da oni to neće ni uraditi, juče sam otišao u policiju i prijavio slučaj - kaže Blagojević.Tužilaštvo obaveštenoMirjana Cvijanović, portparol PU Sombor, kaže da su oni odmah započeli istragu i navodi da ovaj slučaj škola do sada nije prijavila. Zamenik tužioca Višeg suda u Somboru Zoran Divljak kaže da ga je juče policija upoznala sa slučajem.- S obzirom na to da se otac danas obratio policiji, oni su mene zvali. Inspektoru koji radi na tom predmetu rekao sam da se slučaj ispita. Do sada je to radila samo škola, a od danas smo i mi uključeni - rekao je tužilac za Kurir.

Direktor školeU TOKU JE DISCIPLINSKI POSTUPAK

Zoran Borak, direktor OŠ „Ivo Lola Ribar“ u Somboru, rekao nam je da je tačno da se incident dogodio.- Zasad ne mogu da vam kažem ništa, s obzirom na to da vodimo vaspitno-disciplinski postupak prema toj grupi učenika, koji će biti okončan naredne nedelje - rekao je direktor. Na pitanje zašto nisu obavešteni roditelji, kao ni policija, on je rekao da jesu, iako nam je iz policije potvrđeno da škola nije prijavila slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track