Najnovije vesti

DIVLJI ZAPAD U LJIGU: Lopovi kradu sve što stignu od slanine i suvog mesa do veš mašina i kosačica
Foto: Kurir

Udarila kriza i s onu stranu zakona

DIVLJI ZAPAD U LJIGU: Lopovi kradu sve što stignu od slanine i suvog mesa do veš mašina i kosačica

Crna Hronika
17:22h
Dragana Andrić (52), taksistkinja iz Ljiga, ostala je bez 30 kajiša slanine koju su lopovi ukrali iz zamrzivača u prizmelju, dok je ona sa sinom spavala na spratu porodične kuće

LJIG - Lopovi u Srbiji više na kradu samo vrednu robu, sad su prešli i na suvo meso! Dragana Andrić (52), taksistkinja iz Ljiga, ostala je bez 30 kajiša slanine koju su lopovi ukrali iz zamrzivača u prizmelju, dok je ona sa sinom spavala na spratu svoje skromne porodične kuće u centru ovog grada!

- Sin me je sinoć zamolio da mu nasečem malo slanine za društvo koje je trebalo da mu dođe u goste. Rekao mi je: „Mama, naseci nam malo one naše šarenice“. Sišla sam u prizemlje i kad sam podigla poklopac zamrzivača umalo se nisam onesvestila. Sve su počistili, samo je na dnu ostala jedna kesica višnji i nešto malo povrća - gotovo kroz suze priča pokradena žena.

Gordana je sigurna da su lopovi meso ukrali dok su ona i sin bili u kući, jer bi u protivnom morala da zatekne razvaljena vrata koja uvek zaključava pre nego što napusti svoj dom. Ona već nekoliko godina radi kao taksista i svi je poznaju u Ljigu.

- Mučim se ko Isus, više sam za volanom nego kod kuće. U gradu me svi poznaju, izlaze mi u susret, ostavljaju mi pomije, čupam travu i skupljam voće i tako hranim svinje da bih preživela - jadikuje Gordana.

Ona je pre mesec dana kod svog prvog komšije zaklala svinju tešku 270 kilograma, pa je odlučila da većinu mesa osuši. Pre desetak dana meso je stiglo sa sušenja i Gordana ga je upakovala i stavila u zamrzivač.

- Toliko je bilo mesa da sam jedva zatvorila poklopac od zamrzivača. Nije to, sine, slanina, na njoj ima više mesa nego masnoće, ma bilo je slađe od pršute. Skotovi su mi sve odneli - kaže Gordana dok iz sve glasa kune lopove.Gordana je policajcima rekla na koga sumnja, ali oni, kako ona tvrdi, lopova ne smeju da privedu.

Ako se zna da kilogram dobre domaće slanine košta oko 1.000 dinara, nije teško izračunati da su lopovi Gordanu oštetili za najmanje 50.000 dinara.

Ljig kao „divlji zapad“

Početkom godine preko 300 građana Ljiga potpisalo peticiju koju su predali direktoru policije Miloradu Veljoviću s molbom da MUP pošalje svoje ljude i opremu i “pomogne nesposobnoj lokalnoj policiji u otkrivanju krivičnih dela”.

Lopovi kradu usred bela dana, prodavnice se pljačkaju u toku radnog vremena, u stanove i kuće lopovi upadaju čak i kada su članovi domaćinstva prisutni, žalili su se meštani, a pojedine žrtve pljački bile su prinuđene da angažuju privatne detektive. Pre nekoliko godina iz sefa policijske stanice nestao je “magnum 357”, koji je bio predmet ostavinske raprave, ali ni tada niko nije odgovarao. U Ljigu prema tvrdnjama potpisnika peticije vlada pravi „divlji zapad“.

Odneli veš mašinu i suvo meso

Miliji Radovanoviću (77) iz Ljiga nestala je juče iz kuće veš mašina! Nepoznati lopovi su razbili staklo od ulaznih vrata i ušli u kuću dok je on bio odsutan. Iz kuće su odneli i radio. Tom prilikom su mu obili i garažu iz koje su mu ukrali kosačicu i brusilicu. U selu Jabučju, tridesetak kilometara dalje od Ljiga. Tihomiru Panteliću (56) lopovi su iz pušnice ukrali 15 kilograma suvog mesa.

( Alo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...