ZLA SUDBINA: Sveštenik izgubio porodicu kada je pošao na očev grob
Foto: Facebook

Tragično putovanje iz Vranja u Republiku Srpsku

ZLA SUDBINA: Sveštenik izgubio porodicu kada je pošao na očev grob

Crna Hronika -
Siniša nije bio na Zadušnicama, pa je rešio da upali ocu sveću, kažu rođaci Piljanovića, koji je u saobraćajki ostao bez žene Maje i sina Milana

VRANJE - Siniša je krenuo sa porodicom iz Vranja u Šekoviće da poseti majku Snežanu, ali i da obiđe grob oca, koji je poginuo pre 30 godina, kaže za Kurir Kosara Piljanović, strina sveštenika Siniše (30), koji je u utorak u saobraćajnoj nesreći kod Šapca izgubio suprugu Maju (26) i dvogodišnjeg sina Milana.Siniša se i dalje nalazi u Urgentnom centru u Beogradu, dok je njegova četvorogodišnja ćerka Vasilija juče puštena kući. Strina nesrećnog sveštenika, objašnjavajući tužnu sudbinu njegove majke Snežane, kaže da je ovo druga tragedija sa kojom mora da se suoči.Krenuo umoran na put- Sinišin otac Milan poginuo je kada je on bio mali, nastradao je isto u saobraćajnoj nesreći u Vlasinici. Bio je ugostitelj i išao je rođaku u bolnicu. Tuga je da na isti način sada Siniša izgubi ženu i sina, kome je po ocu dao ime. I još je krenuo na obiđe očev grob - priča Kosara Piljanović.Ona navodi da Sinišina majka Snežana radi u pošti.- Snežana se preudala nakon nekoliko godina za čoveka koji je već imao jednog sina, i u tom braku dobila je još jednog. Tako da Siniša ima polubrata. I on je čovek potresen. Sve nas je ubila ova strašna nesreća - kaže Sinišina strina.Sveštenici iz Eparhije vranjske govore sve najbolje o Siniši.- Bio je odgovoran prema poslu. Rekao mi je u ponedeljak da će, kada završi obaveze, krenuti sa porodicom na put. Savetovali smo ga, čak mu je i vladika rekao da ne kreće odmah nego da se odmori da ne bi putovao noću. Međutim, zvao ga je stric da dođe jer se pitao što nije došao na Zadušnice da poseti očev grob. Tako je Siniša odlučio da to učini pre početka uskršnjeg posta - pričaju sveštenici.Siniša Piljanović i dalje je u teškom stanju. Nalazi se na odeljenju šok B u Urgentnom centru u Beogradu.Lekari ne daju prognoze- Njegovo stanje trenutno je stabilno. Zadobio je povrede grudnog koša, svestan je, ali ne možemo da dajemo nikakve prognoze - rečeno nam je u bolnici.Tužilac u Šapcu naložio je obdukciju, zahtevao je i analizu krvi vozača, kao i vanredni tehnički pregled automobila.

Upoznali se u manastiruLJUBAV NA PRVI POGLEDMaja i Siniša upoznali su se u manastiru Sveti Prohor Pčinjski.- Bila je to ljubav na prvi pogled. Maja se udala sa 20 godina, ubrzo nakon što je upoznala Sinišu. Radila je godinu dana pri eparhijskom radiju Iskon do prve trudnoće kao sekretar redakcije. Kasnije je upisala Učiteljski fakultet - priča Majina prijateljica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track