MONSTRUM ISKASAPIO STARCA: Ubio sam Pavela da osvetim oca!

Ubica iz Bele Crkve otkrio motiv zločina

MONSTRUM ISKASAPIO STARCA: Ubio sam Pavela da osvetim oca!

Crna Hronika -
Milan Grujičić rekao policiji da je iskasapio Pavela Anku jer je njegovom ocu nabavljao lekove od kojih je umro. Inspektori veruju da je zločin počinio u stanju psihičkog rastrojstva

BEOGRAD - Milan Grujičić (39) iz Bele Crkve, koji je ubio Pavela Anku (75) iz sela Grebenac, a potom iskasapio njegovo telo i držao ga deset dana u frižideru, priznao je inspektorima da je zločin počinio jer je Anku krivio za smrt svoga oca, koji je je umro pre desetak godina.Iako se u prvi mah sumnjalo da je Grujičić ubio Anku iz koristoljublja, nakon saslušanja osumnjičenog ustanovljen je potpuno drugi motiv.Nije znao šta će s telom- Pavel je pre 15 godina mom ocu iz Nemačke donosio neke lekove kojih nije bilo u Srbiji. Sigurno mu je doneo pogrešne lekove. Te tablete nisu pomagale mom ocu, već su ga ubijale. Otac mi je posle toga umro, a ja znam da je Pavel odgovoran za to što njega više nema. Čekao sam pravi trenutak da bih mu se osvetio - rekao je Grujičić, koji je, smatraju inspektori, zločin počinio u stanju psihičkog rastrojstva.

Mesto zločina... Policija juče ponovo bila u Grujičićevoj kući
Mesto zločina... Policija juče ponovo bila u Grujičićevoj kući

Podsetimo, Anka je ubijen hicima iz pištolja 9. februara. Kako je objasnio osumnjičeni, nakon ubistva nije znao šta da radi sa telom, a onda je došao na ideju da ga iseče u delove. Iskasapljen leš nađen je u više kesa u zamrzivaču za sladoled.Nestanak Pavela Anke 13. februara prijavio je njegov sin Pavel, nakon što je s majkom Kornelijom došao iz Minhena.- U nedelju sam otišao kod tog Milana jer je moj otac poslednji put viđen kod njega. Stajali smo ispred kapije. Rekao mi je: „Čika Pavel je dolazio kod mene, ali je otišao. Ne znam gde je.“ Onda mi se žalio da nema šta da jede i molio me da ga zaposlim. Međutim, onda je počeo da se hvali kako ima para jer je nedavno prodao automobil. Čudno se ponašao, ali ni slutio nisam da mi je ubio oca - kaže žrtvin sin.Pomagao mu godinamaPavel Anka bavio se kupovinom i restauracijom starog nameštaja, a u Rumuniji je imao firmu koja se bavila uvozom i izvozom nameštaja. Grujičiću je godinama pomagao i davao mu novac. Milanu Grujičiću, kako je za Kurir potvrdila Gordana Čolić, viši javni tužilac u Pančevu, određeno je zadržavanje i on bi danas trebalo da bude priveden na saslušanje.

STRAH Mišel Dumas živeo u Grujičićevom stanu kao podstanarISEKAO BI I MENE DA SAM BIO TUMišel Dumas (63) tri i po meseca je živeo kod Grujičića u iznajmljenoj sobi, koju je plaćao 50 evra. Nakon što je zločin otkriven, Mišel je bio priveden na saslušanje u policiju, ali je ubrzo pušten.- Samo bolesnik može tek tako da ubije čoveka! Nikad ne bih rekao da je Milan u stanju tako nešto da uradi. Srećom, pa nisam naišao kad je ubio Anku, inače bi i mene iskasapio - kaže Dumas za Kurir.Podstanar kaže da je u policiji saslušan i izvesni Žare, koji je Grujičiću pomogao da automobil ubijenog iseče u delove.- Žare nije znao čiji je to automobil. Milan mu je rekao da seku stari auto kako bi ga prodao u delovima i on mu je poverovao. I Žare je pušten. Ni on, kao ni ja, nema nikakve veze s tim zločinom - kaže Mišel.Dumas dodaje da mu je u sredu uveče, nakon saslušanja, Grujičić po sudiji poslao 2.000 dinara da plati struju.- Novac je trebalo da predam njegovoj prijateljici, ali ona neće da čuje za Milana, plaši se - kaže Dumas.

Komšinica o ubiciVOLELA SAM GA KAO SINAKomšinica Ljubica M. kaže da je često odnosila hranu Milanu.- Pre neko veče sam mu kucala na prozor i dala mu da jede. Ništa sumnjivo nismo čuli ni primetili. Imao je običaj da nešto popravlja i lupa kasno noću, možda zato nismo ni naslutili da se takav zločin dogodio. Opet mi ga je žao, volela sam ga kao sina - kaže Ljubica M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track