TRAGEDIJA KOD OSIJEKA: Ručna bomba raznela trudnicu (37) i sina (7), još troje dece povređeno

Pronašli eksploziv na igralištu

TRAGEDIJA KOD OSIJEKA: Ručna bomba raznela trudnicu (37) i sina (7), još troje dece povređeno

Crna Hronika -
Pre tragedije deca su ručne bombe pronašli na igralištu i doneli ih kući, kada je jedno dete u igri aktiviralo ručnu bombu. U eksploziji us poguli majka i sin, a troje dece staro 5,8,9 završili u bolnici

OSIJEK - Majka i sin poginuli su, a još troje dece su ranjene kada je došlo do eksplozije ručne bombe u naselju Bijelo Brdo kod Osijeka. Tragedija se dogodila u kući u Ulici Kralja Zvonimira.

- Oko 11:37 sati dobili smo dojavu o eksploziji u kući u Bijelom Brdu u Ulici Kralja Zvonimira. U kući smo zatekli dve smrtno stradale osobe. Radi se o ženskoj osobi koja je 78. godište i o muškom detetu (7)", kazao je portparol osiječke policije Dario Premec.

Troje dece, u starosti od 5, 8 i 9 godina, prevezeno je zbog povreda u KBC Osijek.

Kako su objavili hrvatski mediji deca su na dečijem igralištu pronašla dve ručne bombe doneli ih kući, a neko od njih jednu je bombu aktivirao. Osmogodišnja devojčica bila je u trenutku posle eksplozije toliko prisebna da je trogodišnju sestru, koja je jedina nepovređena, izvela iz kuće. U trenutku nesreće otac i još dva sina nisu bili u kući.

Stric stradale dece kazao je kako je ogorčen zbog ljudi koji tako ostavljaju bombe.

- To je sramota. Ništa nam ne vredi i ako se otkrije ko je to učinio jer preminule ništa ne može da vrati- kazao je on.

Inače, stradala porodica živi od socijalne pomoći i imaju malo stado od četiri ovce koje je otac dan pre vodio na ispašu na ograđeno igralište i tvrdi kako tada nije bilo bombi. Policija je kasnije pronašla još bombi na igralištu.

Nezvanično se saznaje kako je stradala žena bila trudna.

( Index.hr/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track