Darko Šarić: Soković dolazi da obori dokaze
Foto: Dado Djilas

Narko-bos najavio predaju svog bliskog saradnika

Darko Šarić: Soković dolazi da obori dokaze

Crna Hronika -
Goran će uskoro biti ovde i videćete da njegov glas nema veze sa onim iz prisluškivanih razgovora o navodnom švercu droge, kaže Šarić

BEOGRAD - Goran Soković (43), koji je u optužnici Specijalnog tužilaštva za šverc više od 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, uz Darka Šarića (45), označen kao organizator, uskoro će se naći pred sudom! Pljevljak, koji je u bekstvu već pet godina, uveliko pregovara o predaji, potvrdio je u sredu u sudnici i Darko Šarić. Podsetimo, Kurir je još 8. januara najavio pregovore i Sokovićev dolazak.Nije on na snimku- Goran Soković uskoro dolazi - potvrdio je u sredu, tokom iznošenja odbrane pred sudskim većem, i narko-bos. Šarić je rekao i da će se tada dokazati da razgovore, za koje tužilaštvo smatra da su dokazi da su on i Soković organizovali šverc kokaina, uopšte nije vodio Soković.- To nije njegov glas, videćete kada dođe - rekao je Šarić.Izvor Kurira iz srpskog pravosuđa potvrdio je da je pitanje dana kada će se Soković naći iza rešetaka, jer su pregovori o dobrovoljnoj predaji pri samom kraju.- Detalji same predaje za sada se čuvaju u najvećoj tajnosti. Izvesno je da pravosuđe neće pristajati ni na kakve uslove. Jedino što država svakom optuženom koji je u bekstvu može da garantuje jeste pošteno suđenje - kaže izvor Kurira.Kako je Kurir pisao u januaru, Crnogorca za kojim je raspisana Interpolova poternica BIA je locirala u Italiji i preko njemu bliskih ljudi otpočeli su pregovori. Goran Soković je u bekstvu od 2010. godine. On je bio uhapšen 7. februara 2010. u Crnoj Gori, po poternici iz Srbije, ali je nakon četiri dana pušten jer tada nije postojao sporazum o izručenju između Srbije i Crne Gore. Tužilaštvo susedne države tražilo je da Srbija dostavi dokaze, ali je tužilaštvo procenilo da bi dostavljanje svih dokaza u toj fazi moglo da ugrozi dalju istragu.

Optužen... Željko Vujanović
Optužen... Željko Vujanović

Menjao države- Sporazum o izručenju potpisan je u oktobru 2010. godine, ali je prema operativnim informacijama, Soković nekoliko dana ranije napustio Crnu Goru. Tada je najverovatnije ilegalno pobegao na Kosovo - kaže sagovornik.U međuvremenu, navodno je promenio nekoliko država.- Sumnja se da je sa Darkom Šarićem bio u kontaktu sve dok se narko-bos i sam nije predao - dodaje izvor Kurira.Odlukom Specijalnog suda, Goranu Sokoviću je oduzet stan na Bežanijskoj kosi od 100 kvadrata, kao i stan na Voždovcu od 75 kvadrata, zbog sumnje da je novac kojim ih je kupio zaradio od šverca kokaina.

Predomislio seRADULOVIĆU NE PADA NA PAMET DA SE PREDARodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, navodno je donedavno vodio pregovore o dobrovoljnoj predaji. Zbog čega je odustao od namere da dođe u Srbiju, nije poznato, ali je Darko Šarić na suđenju izjavio da „Raduloviću ne pada na pamet da dođe“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track