NAPAD NA VUČIĆEVOG BRATA: Podignuta optužnica protiv 8 žandarma
Foto: Kurir Štampano

Incident na paradi ponosa

NAPAD NA VUČIĆEVOG BRATA: Podignuta optužnica protiv 8 žandarma

Crna Hronika -
Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dragana Savića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića i Radeta Matića

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv osmorice pripadnika Žandarmerije zbog napada na brata premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojice pripadnika Kobri tokom Parade ponosa 2014. godine.

Istovremeno je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivične prijave koje je zaštitnik građana Saša Janković podneo protiv dvojice pripadnika Vojne policije, zastavnika prve klase S. S, i starijeg vodnika prve klase S. J.

http://www.youtube.com/watch?v=xMG32CFLd_E

Prema nezvaničnim informacijama lista, svi žandarmi su tokom saslušanja kod tužioca ostali pri iskazima koji su dali u policiji, nekoliko dana posle incidenta. Okrivljeni su ispričali da su na dan incidenta, oko 11.20 primetili da se prema njima kreće grupa od četiri nepoznate osobe. U jednom trenutku te osobe su stigle do kordona, a kako su ličile na osobe koje žele da napadnu učesnike Parade ponosa, zatražena su im dokumenta.

"Jedan od njih je iz dzepa izvadio nešto što je ličilo na legitimaciju i uz niz uvreda rekao da je pripadnik Vojske Srbije. U jednom trenutku učinilo se kao da žele da probiju kordon i fizički se obračunaju sa policijom. Posle izvesnog vremena došlo je i do fizičkog obračuna", izjavili su žandarmi, a prenosi list. Prijave koje je protiv pripadnika Vojne policije podneo zaštitnik građana su odbačene, a on je prijave podneo zbog sumnje da su se oglušili o usmena naređenja, nastojeći da prođu kroz postavljeni kordon i uđu u prostor koji su štitili pripadnici Žandarmerije. Zaštitnik je o tom incidentu tražio dokumentaciju iz Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, ali odgovor vojnog ministarstva nije dobio.

(Beta/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track