VOZIO PIJAN: Za smrt Milane osuđen na 3 godine zatvora!
Foto: Sladja Stojanovic

Postigao sporazum

VOZIO PIJAN: Za smrt Milane osuđen na 3 godine zatvora!

Crna Hronika -
Na ročištu povodom sporazuma o priznanju krivičnog dela, a posle dugih pregovora sa tužilaštvom usaglasili smo se da se mom branjeniku izrekne kaznua zatvora u trajanju od 3 godine, naveo je advokat Darka Lazora

-Na ročištu povodom sporazuma o priznanju krivičnog dela, a posle dugih pregovora sa tužilaštvom usaglasili smo se da se mom branjeniku izrekne kaznua zatvora u trajanju od 3 godine. Mišljenja sam da je ovo adekvatna kazna, i da se njome u potpunosti postiže svrha kažnjavanja. Na ovu odluku ni odbrana a ni tužilaštvo nemaju pravo žalbe te se samim tim i donešena presuda smatra pravnosnaznom – kaže Lazorov advokat Gvozden Grgur.

Podsetimo, Lazor je u julu prošle godine u Žablju izleteo „opel astrom“ i zakucao se u kapiju kuće u kojoj je u tom momentu bila porodica. Milana Zlokolica, koja je sedela pozadi, tokom tumbanja je ispala iz kola, letela je tridesetak metara, zakačila telefonski kabl i pala na komšijsku kapiju.

Nastradala.. Milana Zlokolica
Nastradala.. Milana Zlokolica

U udesu je teško povređen Jovgen Čapko (43) iz Ðurđeva, koji je takođe bio u kolima.Inače, Lazor je te kobne noći vozio sa 2,17 promila alkoholau krvi i kretao se brzinom od 93 kilometra na čas, a dozvoljeno je 50.

Takođe, u optužnici je navedeno je da je u kratkom roku pet puta prekršajno osuđivan. Inače, za ovo krivično delo u kojem je nastradala Milica, po zakonu predviđena je kaznu od dve do 12 godina, a Lazor će odležati samo tri godine.

Povređen Jovgen Čapko
Povređen Jovgen Čapko

Adovkat je rekao da je njegov klijent pušten na slobodu do upućivanja na izdržavanje kazne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track