(VIDEO) DOLIJALA KIŠNA BANDA: Beogradska policija ih uhvatila na neverovatan način!
Foto: Printscreen Yt

Pokisli

(VIDEO) DOLIJALA KIŠNA BANDA: Beogradska policija ih uhvatila na neverovatan način!

Crna Hronika -
Napravili smo mobilne ekipe, postavili smo zasede i čekali smo prvi kišni dan. I taj detalj se ispostavio kao ključni, navodi izvor

BEOGRAD - Inspektori koji su istraživali učestale pljačke pošti otkrili su da razbojnici poslovnice obijaju samo kada pada kiša. Zato je prvog kišnog dana provalnicima postavljena zaseda, i to je urodilo plodom.

Uhapšeni su G.A. (30), S.Đ. (27), M.S. (34) i E.M. (25). Oni su od novembra 2014. do marta opljačkali 20 pošti i odneli ukupno 6,5 miliona dinara.

Uhvaćeni su nakon poslednjih pljački dve pošte u Surčinu i Petrovčiću. Tada su iz kase odneli 354.000 dinara.

Problem za policijske inspektore je rastao kada je ova banda za pet meseci opljačkala pošte u Beogradu, Pančevu, Kovinu, Smederevu, Smederevskoj Palanci i Staroj Pazovi.

"Tražili smo neki detalj koji bi ih otkrio. Mesecima smo analizirali svaku poštu, pljačku, tražili sitnicu koju ponavljaju i pokušali da odemo korak ispred njih. Jedan od inspektora je posle duge analize otkrio da uvek pljačkaju kada pada kiša. Napravili smo mobilne ekipe, postavili smo zasede i čekali smo prvi kišni dan. I taj detalj se ispostavio kao ključni, jer su sledećeg dana kada je satima padala kiša opljačkali dve pošte. Uhapšeni su posle pljačke, s novcem i alatom", kaže izvor.

Inspektori su ubrzo shvatili zbog čega su pljačkaši birali kišne dane.

"Nosili su dosta alata i postojala je velika opasnost da ih neko vidi. Zato su se krili pod kišobranima i prolazili neopaženo. Njihov adut je bio i to što prolaznici po kiši manje pažnje obraćaju na ljude koje sreću. Posle pet meseci rešen je ovaj slučaj, uhvatili smo ih s plenom i alatom, što su izuzetno jaki dokazi s kojima će tužilac pred sud. Bili su ležerni i sigurni da ih nećemo uhvatiti, pa su macolu držali u automobilu", objašnjava inspektor MUP.

http://www.youtube.com/watch?v=fEc8Mh3zCqQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track