PRETRES U BEOGRADU: Pao trojac osumnjičen za falsifikovanje platnih kartica
Foto: Shutterstock

Oštetili banke za milion dinara

PRETRES U BEOGRADU: Pao trojac osumnjičen za falsifikovanje platnih kartica

Crna Hronika -
Pronađeno je i privremeno oduzeto više falsifikovanih platnih kartica, nekoliko lap top računara i hard diskova, kao i pisač – čitač kartica sa punjačem

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, uhapsili su tri osobe (1971, 1967, 1975), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica i pravljenje, nabavljanje i davanje drugom sredstava za falsifikovanje.

Prilikom pretresa stanova i drugih objekata u Beogradu, u saradnji sa Prvim i Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, pronađeno je i privremeno oduzeto više falsifikovanih platnih kartica, nekoliko lap top računara i hard diskova, kao i pisač - čitač kartica sa punjačem koji služi za nanošenje podataka na magnetnu pistu platnih kartica i mašina za mehaničko utiskivanje slovnih i brojnih oznaka na platne kartice, navodi se u saopštenju MUP.

Sumnja se da su navedenom opremom izrađivali falsifikovane platne kartice, a potom ih koristili za plaćanje robe u prodajnim objektima i na taj način oštetili poslovne banke za oko milion dinara. Po nalogu tužilaštva, protiv osumnjičenih biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track