SMEDEREVO: Gradonačelnici 15 meseci zatvora zbog mita
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Presuđeno

SMEDEREVO: Gradonačelnici 15 meseci zatvora zbog mita

Crna Hronika -
U obrazloženju presude navodi se da je ona kao infektolog smederevske bolnice, omogućila pojedinim pacijentima sticanje nelegalnih penzija, a zauzvrat primila novac

SMEDEREVO - Sudsko veće Višeg suda u Smederevu, kojim je predsedavao sudija Dragoslav Milanović, u ponovljenom postupku potvrdilo je svoju prvobitnu presudu gradonačelnici Smedereva dr Jasni Avramović i izreklo kaznu zatvora od 15 meseci zbog primanja mita.Veće je, kako stoji u obrazloženju presude, utvrdilo da je ona kao lekar infektolog smederevske bolnice, omogućila pojedinim pacijentima sticanje nelegalnih penzija, a za uzvrat primila novac, počinivši time krivično delo primanja mita u produženom trajanju.

Ponavljanje postupka je usledilo nakon rešenja Apelacionog suda u Beogradu, posle izjavljene žalbe optužene Jasne Avramović. Saslušani su novi svedoci, a dokazni postupak je ovoga puta izveden čitanjem. I tužilaštvo i odbrana ostali su pri stavovima izrečenim tokom prvog postupka koji je okončan početkom juna prošle godine osuđujućom presudom.

- Viši sud nije poštovao odluku Apelacionog suda, nije mogao da se izdigne iznad politike. Jer, ovo je politička odluka, sramotna za Viši sud i za pravosuđe. Jedino dobro je što se više nećemo vraćati ovom sudu. Apelacija će reći završnu reč, jer ja ću se, naravno, žaliti - rekla je gradonačelnica Smedereva po izlasku iz sudnice.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track