SMENA NA ČELU ŽANDARMERIJE: Goran Dragović deportovao Bagzija i Jocu Amsterdama
Foto: Fonet, Jevtic

Promene u MUP Srbije

SMENA NA ČELU ŽANDARMERIJE: Goran Dragović deportovao Bagzija i Jocu Amsterdama

Crna Hronika -
On će zameniti Milenka Božovića, koji je postavljen na mesto načelnika Uprave granične policije, dok je novi komandant PTJ Miloš Maćešić

BEOGRAD - Goran Dragović, dosadašnji prvi čovek Protivterorističke jedinice (PTJ), novi je komandant Žandarmerije, saznaje Kurir.

On će zameniti Milenka Božovića, koji je postavljen na mesto načelnika Uprave granične policije, dok je novi komandant PTJ Miloš Maćešić.O Božovićevoj smeni pričalo se odmah nakon prošlogodišnjeg incidenta na Paradi ponosa, kad su pripadnici niškog odreda te jedinice pretukli Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojicu pripadnika „Kobri“.

Božović je postavljen za komandanta Žandarmerije 2013, a pre toga bio je zamenik Bratislava Dikovića.Goran Dragović poznat je po tome što je lično učestvovao u deportaciji svedoka-saradnika Dejana Milenkovića Bagzija iz Grčke i Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam iz Holandije.

Na mestu prvog čoveka PTJ bio je od 8. marta 2005. Novi komandant PTJ Miloš Maćešić radio je do sada u Žandarmeriji u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track