MISTERIJA U SELU CEPARIĆ KOD LJUBOVIJE:  Dvojica dečaka nestala, pa se iznenada pojavila
Foto: Kurir

Spasioci temeljito sve prečešljali

MISTERIJA U SELU CEPARIĆ KOD LJUBOVIJE: Dvojica dečaka nestala, pa se iznenada pojavila

Crna Hronika -
Policiji je u subotu uveče prijavljen nestanak dvojice dečaka, koji su u nedelju ujutro osvanuli u svojoj sobi kao da se nije ništa dogodilo, kao i da nikakve drame nije bilo

LJUBOVIJA - Dvojica dečaka, jedan od osam a drugi od četiri godine, iz sela Caparića, iznad Ljubovije, čiji je nestanak prijavila porodica policiji, u subotu posle 19 časova, pojavili su se u nedelju ujutro oko 8.30 - živi i zdravi kao da nikakve drame nije bilo!?

Istražni organi, međutim, sumnjaju u to kako su se deca, odjednom, pojavila u sobi na spratu.

Spasioci koji su u subotu uveče pregledali kuću, uključujući i sobu na spratu, nisu primetili mališane, pa je nelogična tvrdnja roditelja da su deca bila u sobi i u hladnom boravila više od 16 časova. Inače, srećnom kraju drame prethodila je višečasovna potraga za mališanima, u koju su bili uključeni policija i vatrogasci, koji su stigli do vrleti gde je kuća Dragana i Svetlane Nikolić.

Pretraživali su svaki kutak kraj rečice, po mnogobrojnim brdima, na teško pristupačnom terenu.

U potrazi za dvojicom dečaka bilo je oko 100 ljudi.

- Nema gde nismo stigli i gde nismo usmerili reflektore i lampe, ali dece nije bilo - priča za "Novosti" jedan od učesnika u traganju.

- Pošto se radi od deci, dobili smo neku čudnu snagu i pokazali spremnost da pretražimo svaku moguću trasu kojom su, eventulano, otišli dečaci.Kada su, međutim, nešto oko 8.20 stigle velike grupe policajaca i vatrogasaca da nastave traganje, iz kuće Nikolića su se oglasili da su se dečaci pojavili!?

- Moja supruga Svetlana rekla je mom ocu Savi da su mu unuci, njena i moja deca, u nezavršenoj sobi na spratu. Ubrzo smo se svi uverili da su deca u kući - priča Dragan.

Deda Savo, dok sprema novu "turu" drva, kaže da je bio veoma zabrinut i da ga je jako obradovala vest da su sva unučad ponovo na okupu. Otac Dragan dodaje da su primetili da su deca nestala u subotu oko 16 časova. Upitan kako su odjednom deca pronađena, kako spavaju u neizrađenoj sobi na spratu, na kojoj nema ni stakala na prozorima, nije imao objašnjenje. Supruga Svetlana nije progovarala.

Petoro mališana

Dragan i Svetlana imaju petoro dece, koja su, kako se to kaže u narodu, "jedno drugom do ušiju". Inače, Dragan je dva puta bio u zatvoru, prvi put osam meseci i drugi put tri meseca zbog nasilja u porodici.

( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track