Najnovije vesti

ISPOVEST POLICAJACA KOJI SU JURILI OTMIČARE: Hteli su da bace dete, srećom, bili smo brži
Foto: Aleksandar Jovanovic

Heroji koji su spasli devojčicu

ISPOVEST POLICAJACA KOJI SU JURILI OTMIČARE: Hteli su da bace dete, srećom, bili smo brži

Crna Hronika
Muškarac je bio u blatu s devojčicom, a kada nas je video, vratio se, pričaju saobraćajci iz „presretača“

BEOGRAD - Otmičari su hteli da se otarase devojčice i ko zna šta bi se desilo s njom da nismo zaustavili taj BMW. Hvala bogu, bili smo brži!

Ovim rečima započeli su ispovest policajci Ivan Lapčević (33), Rade Vujanović (39) i Sava Papić (35), koji su iz ruku troje otmičara spasli dvogodišnju Mašu Prenković, kidnapovanu u beogradskom naselju Braća Jerković.

 

Nakon pokrenute potrage, dok su sedeli u „presretaču“ na auto-putu Beograd-Šid kod isključenja za Rumu i Šabac, trojica policajaca posmatrala su svako sumnjivo vozilo.

Potera za kolonom

- Pozvao nas je načelnik Vladimir Rebić i rekao nam da je dete oteto i da se traga za BMW. Potom nas je nazvao kolega sa Šimanovaca i obavestio da je taj automobil probio rampu. Desetak minuta kasnije pored nas je prošla kolona od pet-šest vozila, među kojima je bio i BMW. Odmah smo krenuli za kolima. Ubrzo smo ih zatekli parkirane u zaustavnoj traci - priča Vujanović.

Starija žena stajala je pored kola, a muškarac je bio u blatu pored puta, s detetom u rukama.

- Pretpostavili smo da su hteli devojčicu da prebace preko ograde i oslobode je se. Kada su videli da se zaustavljamo pored njih, pokušali su da pobegnu. Žena je sela na vozačevo mesto i upalila auto, dok je muškarac dete stavio u sedište, a potom pokušao da sedne pored nje. Hvala bogu, bili smo brži od njih - kaže Vujanović.

Narednih pola sata proteklo je u ogromnoj neizvesnosti dok su čekali potvrdu da li su pronašli Mašu.

- Dete je samo gledalo pravo. Niti je bilo uzbuđeno, niti je plakalo, niti se smejalo... Unutrašnji osećaj nam je govorio da je to Maša, ali smo ipak strahovali da možda i nije - priča Papić.

Vučić: Primer ostalima

- Imam dete od četiri i po godine, pokušao sam da pričam s Mašom, da je nasmejem, ali njene reakcije nije bilo. Raspakali smo se kad je došao otac i zagrlio ćerku. Mnogo smo se potresli. I mi imamo decu, ne znam kako bismo reagovali da se nama tako nešto dogodilo - nadovezuje se Lapčević.

Hrabre policajce primio je juče predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Molim vas da ostanete takvi i budete primer svima, ne samo u policiji već svima koji rade u državi i koriste narodni novac. Time ste pokazali veliku posvećenost koja se traži od svih nas u državi - rekao je Vučić.

 

Uhvaćeni... BMW kidnapera
Uhvaćeni... BMW kidnapera

Zla namera
KO ZNA DA LI BI PREŽIVELA

Otmičari su išli brzinom od oko 150 km/h. Da nismo na vreme reagovali, pitanje je da li bismo ih stigli. Da su bacili dete preko ograde, ko zna šta bi bilo s Mašom, kakve povrede bi zadobila i da li bi uopšte preživela. Ovde ima dosta pasa lutalica - priča Vujanović.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...