MUP APELUJE: Ne bacajte bombe u kontejner
Foto: Thinkstock

Registracija do 4. juna

MUP APELUJE: Ne bacajte bombe u kontejner

Crna Hronika -
Iz policije podsećaju da je u toku zakonska legalizacija oružja i da građani neće odgovarati za neovlašćeno posedovanje bombi, oružja, municije

BEOGRAD - Ministarstvo unutrasnjih poslova apelovalo je danas na građane da ne ostavljaju bombe i druga minsko eklozivna sredstva po kontejnerima i drugim mestima i time ugožavaju sugrađane. MUP u saopštenju podseća da je u toku zakonska legalizacija oružja i da građani neće odgovarati za neovlašćeno posedovanje bombi, oružja, municije...

Na građane se apeluju da pozovu najbližu policijsku stanice i ističe da će policijski službenici doći do njih u najkraćem roku i preuzeti bombe i eksplozivna sredstva. MUP je pozvao građane koji primete odbačeno oružje i eksplozivna sredstva da pozovu policijsku stanicu, kao bi policija došla i uklonila ih na bezbedan način.

U saopštenju se ponovo pozivaju građani da iskoriste pravo na zakonsku legalizaciju, koja će trajati do 4. juna 2015.Zakonska legalizacija oružja, koju sprovodi MUP počela je 4. marta.

Vlasnici oružja, fizička i pravna lica, mogu da policiji predaju sve vrste oružja i municije bez dokazivanja porekla oružja i municije i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.

Tokom zakonske legalizacije, fizička i pravna lica mogu registrovati oružje za ličnu bezbednost - pištolji i revolveri kao i lovačko oružje - lovačke puške i karabini. Građani mogu registrovati i sportsko oružje - malokalibarski pištolji i revolveri, malokalibarske puške i vazdušno oružje za koje ne poseduju odobrenje MUP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja