(VIDEO) BALKANSKA NARKO VEZA: Pogledajte kako su Srbin, Hrvat i Crnogorac uhapšeni sa 300 kg kokaina
Foto: Pt Yt

Španci presreli vrednu pošiljku

(VIDEO) BALKANSKA NARKO VEZA: Pogledajte kako su Srbin, Hrvat i Crnogorac uhapšeni sa 300 kg kokaina

Crna Hronika -
Španska policija presrela je u vodma oko Valensije jahtu u kojoj je bilo skriveno 300 kilograma čistog kokaina. Dok su pokušali da pobegnu policiji oni su pobacali navigacione uređaje u more

MADRID - Hrvat, Srbin i Crnogorac uhapšeni su u Španiji zbog šverca gotovo 300 kilograma kokaina.

Agenti španske poreske agencije, u sklopu završnice velike akcije koju su proveli s Nacionalnom policijom, presreli su u petak u vodama ispred Valensije jahtu "Infraganti" i pronašli skrivenih 289 kilograma kokaina izuzetno visoke čistoće.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Kada su shvatili da su razotkriveni, tri člana posade izbacila su dio ilegalnog tereta u more. Pobacali su i mobilne telefone i navigacioni uređaj. Pretpostavlja se da je u uređaju bila upisana destinacija, pa policijski ronioci tragaju za GPS-om kako bi se uvrstio među dokaze.

Rezultat veštačenja mogao bi otkriti luku u koju su se balkanski šverceri, kako ih nazivaju španski mediji, uputili s belim prahom čija bi vrednost u maloprodaji na ulicama evropskih gradova premašila 15 miliona evra.

Droga je pronađena spakovana u balama.

Mobilna patrola poreske agencije šest dana je diskretno pratila sumnjivu jahtu. Kad je stala ispred Valensije, a članovi posade počeli da iz vode prikupljaju pakete, izdata je naredba o presretanju.

Ovaj balkanski trojac nije pružao otpor.

( Jutarnji list)

http://www.youtube.com/watch?v=l6FYgP9x10U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track