SMRT NA KOPU TAMNAVA: Na radnika pala greda sa mašine
Foto: Fonet Dragan Antonic

Tragedija u rudarskom basenu Kolubara

SMRT NA KOPU TAMNAVA: Na radnika pala greda sa mašine

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila u 8.45 sati dok je nastradali obavljao svoje radne dužnosti

BEOGRAD - Radnik "Tamnava- Zapadno polje” na površinskom kopu rudarskog basena "Kolubara" nastradao je jutros kada je na njega pala greda sa radne mašine, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nesreća se dogodila oko 8 i 45 sati dok je radnik obavljao svoje radne dužnosti. Rukovodstvo RB Kolubara izašlo na lice mesta, a čeka se dolazak rudarske inspekcije.

Grčić: Tragičan događaj, brzo rezultati istrage

Direktor Rudarskog basena "Kolubara" Milorad Grčić, povodom nesreće u kojoj je danas tragično izgubio život radnik Branislav Aksić (45), izjavio je da je odmah naložio da se po hitnom postupku utvrde okolnosti nesreće i da očekuje da će ubrzo biti poznati zvanični rezultati istrage."Jutros u 8.45 dogodio se tragičan događaj. Odmah po saznanju da je nastradao jedan od naših radnika Branislav Aksić, koji je radio na montaži opreme, izasao sam na lice mesta i naložio da se po hitnom postupku utvrde okolnosti pod kojim se nesreća dogodila", rekao je Grčić.

Grčić je podvukao da nadležna inspekcija radi svoj posao i da će brzo biti zvaničnih rezultata istrage.Direktor Kolubare posetio je porodicu nastradalog radnika i ponudio svu pomoć i podršku koja im je u ovom trenutku potrebna.Prema njegovim rečima, život je izgubio jedan od iskusnih, ozbiljnih i odgovornih radnika.Kako je objasnio, ogroman čelični profil koji je kran ispustio se prevrnuo, radnik je bio okrenut leđima i poginuo je na licu mesta.

"Neverovatno je da se nesreća desila u idealnim uslovima za rad, a ja sam upravo bio kod njegove porodice u Aranđelovcu, izjavio saučešće i ponudio svu pomoć i podršku koju Kolubara i EPS mogu da pruže, ali ono što se ne može nadoknaditi nikada je ljudski život", rekao je Grčić.Na montažnom placu površinskog kopa "Tamnava-Zapadno polje" rudarskog basena "Kolubara" došlo je do nesreće u kojoj je tragično izgubio život Branislav Aksić (45) koji je bio zaposlen na poslovima bravar-monter u ogranku „Metal", objavljeno je na sajtu "RB Kolubara".

Do nesreće je došlo oko 8.45 sati, kada je deo čelične konstrukcije pao na radnika koji je na licu mesta poginuo, dok je obavljao redovne bravarske radove na montaži bagera.Na lice mesta izašle su ekipe policije, direktor Grčić i predstavnici Službe za bezbednost i zdravlje na radu RB „Kolubara".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track