RUDNIK HAN BILA KOD TRAVNIKA: U nesreći poginuo rudar (36), a drugi (30) lakše povređen
Foto: Reuters

Pokrenuta istraga

RUDNIK HAN BILA KOD TRAVNIKA: U nesreći poginuo rudar (36), a drugi (30) lakše povređen

Crna Hronika -
Tragediju u rudniku prijavio je medicinski tehničar iz bolnice Han Bila kada je u bolnicu dovezen mrtav rudar E.S., a R.H. primljen sa lakšim povredama

TRAVNIK - U nesreći u Rudniku mrkog uglja "Abid Lolić" u Han Biloj kod Travnika do koje je došlo sinoć oko 22 časa, smrtno je stradao jedan rudar, dok je drugi povređen.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u četvrtak uveče oko 21:40 časova u PS Travnik dežurni medicinski tehničar bolnice Nova Bila prijavio je da je u bolnicu dovezeno beživotno telo rudara rudnika mrkog uglja „Abid Lolić“ Han Bila.

Radi se o E.S. rođenom 1980. godine iz mesta Han Bila, opština Travnik.Prema nezvaničnim informacijama, poginuo je rudar Elvedin Sažić.

Po primljenoj prijavi na mesto događaja izašla je patrola policije koja je u razgovoru sa odgovornim osobama u rudniku, saznala da je u rudarskoj nesreći smrtno stradao rudar, dok je drugi rudar inicijala R.H. rođen 1985. godine iz mesta Pode, općina Travnik, lakše povređen.

Mesto događaja obišao je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Travnik, a uviđaj će biti izvršen danas.

( Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja