NIŠ: Policija pronašla 53 ilegalna migranta
Foto: Fonet Aleksandar Stojanovic

Akcija MUP

NIŠ: Policija pronašla 53 ilegalna migranta

Crna Hronika -
Uhapšeni su S. K. (33) iz okoline Srbobrana i Z. M. (19) iz okoline Preševa

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Nišu pronašli su 53 strana državljanina koji su ilegalno ušli na teritoriju Srbije i uhapsili dve osobe zbog sumnje da su krijumčarili ljude, saopšteno je danas iz MUP.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni S. K. (33) iz okoline Srbobrana i Z. M. (19) iz okoline Preševa.U toku noći, u blizini naplatne rampe Doljevac, u vozilu novosadskih tablica, kojim je upravljao S. K, pripadnici MUP-a pronašli su 16 državljana Sirije i jednog državljanina Pakistana, a u vozilu leskovačke registracije, za koju se sumnja da je falsifikovana, pronađeno je 17 državljana Avganistana i jedan državljanin Sirije.

Tim vozilom je upravljao Z. M, dok se na mestu suvozača nalazio maloletnik.Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni su probili naplatnu rampu i pokušali da pobegnu, ali ih je policija zaustavila.Takođe, u vozilu beogradskih registarskih oznaka, pronađeno je osam državljana Avganistana, osam državljana Sirije i dva državljanina Indije, dok se za vozačem traga.Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Maloletnik je uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad sproveden u prihvatnu stanicu Zavoda za vaspitanje omladine u Nišu, nakon čega će i protiv njega biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je nedozvoljeno prešao državnu granicu i krijumčario ljude, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track