ŠVERCOVAO IRANCE: Državljanin Srbije uhapšen u Mađarskoj
Foto: AP Photo

Trgovina ljudima

ŠVERCOVAO IRANCE: Državljanin Srbije uhapšen u Mađarskoj

Crna Hronika -
Grupu ilegalaca koju je vodio srpski državljanin uhavćena je posle prelaska granice dok su se kretali u pravcu pograničnog naselja Reske u Mađarskoj

SUBOTICA - Mađarska policija uhapsila je i zadržala u pritvoru jednog državljanina Srbije koji je optužen da je pomogao grupi od devet državljana Irana da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu.

Ova grupa, kako je saopštila Mađarska policija, uhvaćena je pre dva dana u večernjim satima, dok su se peške kretali u pravcu pograničnog naselja Reske u Mađarskoj.

Dan kasnije u okolini Ašothaloma zaustavljeno je vozilo Krajsler Vojadžer kojim upravljao državljanin Hrvatske, a u kojem je bilo šest državljana Sirije koji nisu mogli da dokažu da legalno borave u Mađarskoj.

Protiv srpskog i hrvatskog državljanina podnete su krivične prijave zbog trgovine ljudima, srpski državljanin je pritvoren, dok je hrvatski pušten da se brani sa slobode.

Migranti su podneli zahteve za azil i predati u nadležnosti imigracione službe Mađarske.

U prethodna 24 časa Mađarska policija je uhapsila ukupno 240 lica zbog ilegalnog prelaska granice, protiv tri lica su podnete prijave zbog falsifikovanja isprava, a protiv četiri zbog krijumčarenja ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja