Brat Milene Ćeranić pljačkao banke!

Istraga spektakularne akcije

Brat Milene Ćeranić pljačkao banke!

Crna Hronika -
Marko Gročić (33) iz Kragujevca je polubrat po majci poznate pevačice. „Ja sam vlasnik svog života, ne želim da komentarišem u ime drugih“, kaže Milena

BEOGRAD - Razbijena banda!Marko Gročić (33) iz Kragujevca, koji je prekjuče uhapšen zbog učešća u „pljački veka“ u Ustaničkoj ulici, polubrat je po majci Milene Ćeranić!

Tim povodom Kurir je pozvao poznatu pevačicu, ali ona nije htela da komentariše.

- Rekla sam drugim medijima, reći ću i vama. Ja sam vlasnik samo svog života i imam pravo jedino o sebi da govorim i sebe da zastupam. Tako bi i svi drugi trebalo da misle i rade. Prema tome, ako želite, pitajte me nešto o meni lično, rado ću vam odgovoriti, ali u ime drugih i o drugima ne želim da dajem komentare - bila je izričita Ćeranićeva.

Inače, Marko Gročić je nosio prezime Jovanović do 2005.

- On je za nekoliko krivičnih dela počinjenih tokom 2006. i 2007. godine pravosnažno osuđen na 18 meseci zatvora, ali kaznu još nije odslužio jer je bio u bekstvu - rekao je izvor Kurira.

Posle razbijanja bande osumnjičene za pljačku veka 10. marta 2011. godine, kada su u Ustaničkoj ulici u Beogradu presreli transport novca i ukrali oko 850.000 evra, na videlo dana izbio je još jedan šokantan podatak! Naime, uhapšeni Uroš Petrović (30), organizator velike pljačke, ubio je 1994. godine u Batajnici svog najboljeg prijatelja, saznaje Kurir! U vreme ubistva Petrović je imao samo 12 godina!

- Uroš i njegov prijatelj bili su u kući zajedničkog prijatelja i tamo našli pištolj. U momentu kad je mališan izlazio iz kupatila, Petrović je opalio i metak je pogodio dečaka u vrat - ispričao je naš sagovornik.

Komšije su čule hitac i dotrčale do kuće.

- Ranjeni dečak je bio svestan i jedva je izustio: „Ne daj me, čiko“. Ubrzo je umro, a posle ovog događaja porodica Uroša Petrovića odselila se iz Batajnice - kaže naš izvor.

Nakon 18 godina, Petrović je ponovo došao u centar pažnje kada ga je policija označila kao vođu bande koja je 10. marta prošle godine u Ustaničkoj ulici presrela vozila s novcem.

- Petrović je lociran pre nekoliko meseci, a poslednjih desetak dana krio se u kolibi u selu Ljubiš na Zlatiboru. Sve vreme smo ga držali na oku, snimali i prisluškivali njegove razgovore i pratili s kim se viđa. Išli smo za njim kad je s devojkom išao na bazen i kada bi odlazio u šetnju - kaže sagovornik Kurira iz policije.

U ponedeljak uveče specijalci su munjevito upali u kolibu!

- Bio je šokiran, a onda se brzo sabrao i potrčao ka prozoru. Savladali smo ga i u bungalovu našli automatsku pušku, radio-stanicu, dva pištolja, 100 evra i oko 30 grama narkotika - kaže naš sagovornik.

Specijalci Žandarmerije upali su u novosadsku velelepnu vilu u naselju Adice u kojoj se krio Petrovićev najbliži saradnik Nenad Kurilo (26).

- Kad smo upali, napao nas je pas, ali uspeli smo da ga savladamo. Kurilo je bio toliko zatečen da smo ga bez problema uhvatili. On iz te kuće, koju je iznajmio, nije izlazio mesec dana - kaže Saša Barjaktarović, šef novosadske kriminalističke policije.

Dačić: Spremali novu pljačku

Ministar policije Ivica Dačić rekao je juče da opljačkani novac još nije nađen, te da su osumnjičeni uhapšeni dok su se pripremali za novu pljačku.

- Ova grupa je najopasnija razbojnička grupa na ovim prostorima. Vođa Uroš Petrović osumnjičen je za tri pljačke, kojima je sebi pribavio korist od oko 1,2 miliona evra!

Namera im je bila da sledeću pljačku izvedu u „DIS marketu“ u Kragujevcu, gde su očekivali da će uzeti oko 300.000 evra - precizirao je Dačić.

Inače, policija ima informacije da je Petrović kupovao placeve na Zlatiboru, kao i da je kupio nekretninu u jednoj zemlji u okruženju.

Uskoro u sudnici

Uroš Petrović bi već 18. aprila trebalo da se izjasni o optužnici o „pljački veka“, jer je za tada zakazan početak suđenja ovoj grupi.

- Protiv njega već je podignuta optužnica, a kako je dosad bio u bekstvu, određen mu je i pritvor. Zbog toga će se 18. aprila praktično prvi put izjasniti o optužnici - kaže izvor Kurira.

Prekjuče uhapšeni

♦ Uroš Petrović (30)♦ Nenad Kurilo (26)♦ Marko Gročić (33)♦ Milan V. (22)♦ Zoran A. (25)♦ Strahinja Đ. (20)♦ Uroš A. (29)♦ Goran I. (25)

Ranije uhapšeni

♦ Novica Elek (31)♦ Ivan Jurak (36)♦ Bogdan Restović (23)♦ Miloš Marković (34)♦ Petar Obradović (32)♦ Boris Polić (29)♦ Nenad Grčić (33)♦ Senad Denaj (34)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track