PRVI SUSRET TIJANINOG OCA S KRVNIKOM: Srce mi je prepuklo, ne želim da to doživi nijedan roditelj!
Foto: Arhiva

Prvi susret Igora Jurića s Tijaninim krvnikom

PRVI SUSRET TIJANINOG OCA S KRVNIKOM: Srce mi je prepuklo, ne želim da to doživi nijedan roditelj!

Crna Hronika -
U sebi sam sve vreme ponavljao: Kako si mogao? On me nijednom nije pogledao, kaže otac devojčice koju je ubio Dragan Đurić (35)

SUBOTICA - Za takav susret čovek nikad ne može biti spreman. Posmatrao sam tu gromadu od čoveka, prošla me je jeza, osetio sam gađenje. U sebi sam sve vreme ponavljao isto pitanje: „Kako si mogao?“ Tijana je bila nežna, krhka, kao perce, a on je sebi dao za pravo da joj oduzme budućnost, da je ubije...Ovako je nakon pripremnog ročišta u Višem sudu u Subotici za Kurir započeo ispovest Igor Jurić, otac Tijane Jurić (15), koju je 26. jula prošle godine ubio mesar iz Surčina Dragan Đurić (35). Osam meseci prošlo je od zločina koji je šokirao čitavu Srbiju, a Tijanin otac juče se sreo s monstrumom koji mu je ubio dete.Sve vreme ćutao- Nijednom nije podigao glavu, nijednom me nije ni pogledao. Iritirao me je njegov izgled! Pogotovo kada sam stekao utisak da ga sve što je uradio mojoj Tijani nije dirnulo ni najmanje jer je odavao utisak nekoga ko misli: „Desilo se, pa se desilo.“ Sve vreme je ćutao, osim što je izgovorio ime i lične podatke. Provesti skoro dva sata u prostoriji sa čovekom koji ti je ubio dete, to je osećaj koji ne želim da doživi nijedan roditelj - ističe potreseni Jurić.Tijanin otac kaže da ga je najviše iritirala činjenica da Đurić nije pokazao ni trunku emocije dok je u sudnici čitana optužnica, sa najsitnijim pojedinostima stravičnog zločina.- Zato me najviše boli kada vidim u novinama sliku svog deteta pored fotografije njenog ubice. Sad kad sam ga video, ne znam šta je adekvatna kazna, 80, 100, 1.000 godina zatvora. Mislim da je nema... - ogorčen je Igor Jurić.On otkriva da su ga psiholozi u Belgiji pripremali za početak suđenja, ali je, kako kaže, mislio da će sve lakše podneti.- Noćima nisam spavao... Bio sam nervozan, izgubljen... Dok su iznošeni optužnica i priznanje, u kojima je do detalja opisano kako je Tijana umrla, nisam mogao da se pomirim sa tim saznanjem, sa kojim ću morati da živim do kraja života, sa kojim ću i umreti... - dodaje Jurić.Poslednji razgovorOtac ubijene devojčice kaže da mu je juče sve vreme u ušima odzvanjao Đurićev razgovor s Tijanom nakon što ju je oteo.- U svakoj reči sam prepoznao Tijanu. Ona ga je molila da je pusti kući, govorila je da želi da ide kod mame i tate, da nikome neće reći šta se dogodilo. On je obećao da će to i uraditi, samo da bude mirna... Slušajući to, osećao sam kao da sam umro. Srce mi je prepuklo - kaže očiju punih suza Igor Jurić.Glavni pretres zakazan je za 22. i 23. april i 5. i 6. maj.

Iskaz ubice Kako je Đurić opisao zločinZAPOMAGALA JE, PA SAM JE ZADAVIO!Đurić je nakon hapšenja, bez imalo kajanja i griže savesti, priznao da je ubio Tijanu i njeno telo zakopao na desetak kilometara od Sombora. On je odveo policiju i pokazao im mesto na kom je usmrtio devojčicu.- Udario sam je automobilom, a kad je počela da doziva pomoć, uhvatio sam je za vrat, udario nekoliko puta šakom u glavu i ugurao u automobil. Odvezao sam je u neku njivu. Vikala je: „Pusti me! Policija“, a ja sam govorio: „Smiri se, rešićemo sve, samo dok smislim kuda ćemo i kako ćemo“ - rekao je Đurić na saslušanju.Monstrum je tad, kako je rekao, uhvatio Tijanu ispod pazuha i spustio je na leđa na zemlju.- Na mesečini sam video da joj je usna bila otečena. Zadavio sam je duksericom koja joj je bila oko vrata - hladnokrvno je priznao optuženi.Đurićev advokatTRAŽILI SMO SUĐENJE VAN SUBOTICEPripremno ročište je proteklo u miru, optuženi se nije izjašnjavao o optužnici. Do sada je tri puta davao iskaz i te iskaze neće menjati. Teza sa kojom mi idemo nije uopšte da li je to učinio, već šta je učinio. Od suda smo tražili da se suđenje izmesti iz Subotice zbog velikog pritiska javnosti - rekao je Đurićev branilac Viktor Gostiljac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja