IZREŠETAN SARADNIK VLADE JAPANCA: Ubijen Jovica Radonjić u obračunu narkodilera na Zvezdari!

Likvidiran mladić, drugi ranjen

IZREŠETAN SARADNIK VLADE JAPANCA: Ubijen Jovica Radonjić u obračunu narkodilera na Zvezdari!

Crna Hronika -
Jovica Radonjić (35), koji je izrešetan, osuđivan je zbog preprodaje narkotika, a bio je osumnjičen za ubistvo člana "veterničkog klana", nedavno ubijenog Nenada Opačića. U napadu teško ranjen i Miloš M. 27), takođe poznati kriminalac
1 / 5 Foto: KURIR

BEOGRAD - Jovica Radonjić (35) ubijen je, a njegov prijatelj Miloš M. (27) teško je ranjen oko 20 sati kada je na njih nepoznati napadač ispalio više hitaca ispred zgrade u Ulici Ante Bogićevića 7 na Zvezdari. Kako nezvanično saznajemo, oni su bliski sa ekipom Vladimira Jovanovića, zvanog Vlada Japanac.

Kako smo saznali na licu mesta, Radonjić i Miloš su se do platoa ispred zgrade, u kojoj je, prema rečima komšija, ubijeni živeo sa devojkom, dovezli crnim terencem marke "ševrolet". Kada su izašli iz vozila, na njih je zapucao mlađi muškarac, koji je imao navučenu kapuljaču.- Čuo sam najmanje devet prasaka. Moj drug je pomislio da deca bacaju petarde. Međutim, ubrzo se ispostavilo da je bio vatreni obračun. Kako smo saznali kasnije od nekih komšija, jedan muškarac je ubijen, a drugi je krvavih nogu ostao da sačeka Hitnu pomoć - rekao je za Kurir jedan od stanara okolnih zgrada.

Nezvanično, Radonjić je upucan u grudi i od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta. Miloš M. je posle ranjavanja prebačen na VMA, gde su nam kasno sinoć potvrdili da je pogođen sa nekoliko hitaca i da je dijagnostika povreda u toku. Napadač je posle pucnjave pobegao i policija za njim intenzivno traga.

Kako saznajemo, Radonjić i ranjeni Miloš M. odranije su poznati policiji zbog više krivičnih dela, između ostalog i zbog trgovine narkoticima. Prema pisanju pojedinih medija, Radonjić je ranije dovođen u vezu sa novosadskom kriminalnom grupom "Firma" Miladina Suvajdžića, zvanog Ðura Mutavi, koji je za račun "zemunskog klana" rasturao narkotike na teritoriji pokrajine.

Radonjić je zbog toga prvostepenom presudom pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu 2005. osuđen na četiri godine zatvora, optužnica je bila učešće u dilovanju narkotika. Inače, "Firma" je bila suprotstavljena takozvanom "veterničkom klanu", na čijem čelu je bio Nenad Opačić, koji je ubijen u februaru ove godine.Radonjić je, takođe, bio osumnjičen za ubistvo boksera Uglješe Ljubojevića februara 2003, člana Opačićeve grupe, ali nije bio optužen za to ubistvo. On je u žižu javnosti ponovo dospeo u decembru prošle godine, kada je sa još petoricom muškaraca uhapšen u kafiću "Muzeum" u centru Beograda, zbog sumnje da se bavi poslovima vezanim za narkotike, a kod njih je pronađeno i oružje.

Ko je Vlada Japanac, "Zemunac" Dušana Spasojevića

Bogata "karijera" Vladimira Jovanovića, poznatijeg kao Vlada Japanac2000 - Posle atentata na Vuka Draškovića u Budvi, osumnjičeni su se navodno krili u Jovanovićem stanu u Budvi

2001 - Srpska policija u "Beloj knjizi" označila ga je kao pripadnika "zemunskog klana" Dušana Spasojevića

2005 - Jovanović je uhapšen zbog pokušaja iznude 50.000 evra od vlasnika Maksis taksija Nenada Mikića

2006 - Pušten je iz pritvora i tad je pobegao iz Srbije

2010 - Uhapšen je u Španiji, iz koje je izručen Srbiji kako bi doslužio kaznu od dve godine zatvora

2014 - U pritvoru od avgusta zbog sumnje da je oteo Beograđanku koja je radila u njegovom lokalu u Novom Beogradu i iznudio joj 710 evra i oko 4.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja