OPLJAČKAN MILOV FUNKCIONER: Iz kuće odneli zlatni nakit vredan 10.000 evra
Foto: Fonet/Ilustracija

Vikend provala

OPLJAČKAN MILOV FUNKCIONER: Iz kuće odneli zlatni nakit vredan 10.000 evra

Crna Hronika -
Osim nakita provalnik je iz kuće šefa poslaničkog kluba DPS Milutina Simovića ukrao i pištolj marke CZ, kao i izvesnu količinu novca u evrima i francima

PODGORICA - Potpredsednik Skupštine Crne Gore i šef poslaničkog kluba vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milutin Simović opljačkan je proteklog vikenda, kada je lopov iz njegove porodične kuće u Podgorici uzeo novac, nakit i oružje.

Podgoričkom Danu je iz Uprave policije potvrđeno da je pljačkaš u noći između petka i subote ušao u kuću Simovića, izvršio premetačinu i ukrao zlatni nakit čija se vrednost nezvanično procenjuje na desetak hiljada evra, pištolj marke "CZ" i izvesnu količinu novca u evrima i francima.

Policija je po prijavi izašla na lice mesta i izvršila uviđaj - iz kuće Simovića izuzeti su tragovi koji su poslati na veštačenje u Forenzički centar, a o događaju je obavešteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Policija je na informativni razgovor privodila više osoba, ali niko nije zvanično osumnjičen.

Prema saznanjima "Dana", sumnja se da je počinilac osoba bliska jednom barskom klanu, a inspektori sumnjaju da je lopov znao kretanje Simovića i iskoristio momenat kada nikoga nije bilo u kući.

( Tanjug/Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track