Huliganima preti 10 godina!

Istraga o paljenju Ambasade SAD

Huliganima preti 10 godina!

Crna Hronika -
Zbog paljenja američkog predstavništva i napada na hrvatsku, nemačku i tursku ambasadu, Više tužilaštvo zatražilo pritvor za 12 osumnjičenih za nerede koji su se dogodili u februaru 2008. godine

BEOGRAD - Lomili pred kamerama!U akciji privođenja huligana koji su u Beogradu zapalili Ambasadu SAD u februaru 2008. godine, posle mitinga „Kosovo je Srbija”, dosad je uhapšeno 15 osoba, od kojih su trojica maloletnici! Više tužilaštvo u Beogradu juče je protiv 12 osumnjičenih podnelo zahtev za sprovođenje istrage, protiv trojice maloletnika vodiće se odvojeni postupci, a minimalna zaprećena kazna za delo koje im se stavlja na teret je deset godina robije, saznaje Kurir!

„Svi oni sumnjiče se da su 21. februara 2008. kamenicama gađali Ambasadu SAD, razbijali prozore i vrata, a na kraju ubačenom bakljom zapalili prostorije u ambasadi”, navodi se u zahtevu koje je tužilaštvo dostavilo sudu.

Nakon što su zapalili predstavništvo SAD, huligani su oštetili i ambasade Hrvatske, Nemačke i Turske.

- Uhapšeni Draženko N. sumnjiči se i da je pokušao metalnom polugom da provali u Ambasadu SAD. Međutim, policija ga je sprečila u tome, a incident su zabeležile sigurnosne kamere - kaže izvor Kurira.

Više tužilaštvo predložilo je da svih 12 ostane u pritvoru.

„Postoji opasnost da bi osumnjičeni mogli da ponove krivično delo. Neki od osumnjičenih i ranije su osuđivani zbog nasilja”, navodi se u zahtevu tužilaštva.

(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track