AKCIJA POLICIJE U SUBOTICI I NS: Osmoro uhapšeno zbog šverca televizora i tehnike iz Mađarske
Foto: Kurir

Horgoš i Kelebija

AKCIJA POLICIJE U SUBOTICI I NS: Osmoro uhapšeno zbog šverca televizora i tehnike iz Mađarske

Crna Hronika -
Policija sumnja da su D.R. i R.R., od decembra 2012. godine do decembra 2014. godine, organizovali kriminalnu grupu koju su, pored njih, činili i osumnjičeni S.P, M.A., D. M. i M. R., a koja je iz Mađarske i Slovačke krijumčarila televizijske aparate i drugu tehničku robu vrednosti od oko 2,8 miliona evra

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije, uhapsili su osam osoba, među kojima su i dva carinska službenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela, krijumčarenja i zloupotrebe službenog položaja.

U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Upravom carine, na teritoriji Subotice i Novog Sada uhapšeni su D.R. (43), R.R. (33), S.P. (45), M.R. (45), D.M. (56), M. A. (54), L.H. (42) i E.P. (53), saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Postoji osnovana sumnja da su D.R. i R.R., od decembra 2012. godine do decembra 2014. godine, organizovali kriminalnu grupu koju su, pored njih, činili i osumnjičeni S.P, M.A., D. M. i M. R., a koja je iz Mađarske i Slovačke krijumčarila televizijske aparate i drugu tehničku robu vrednosti od oko 2,8 miliona evra.

Osumnjičeni su robu krijumčarili preko graničnih preleza Horgoš i Kelebija, a potom putem oglasa na internetu i ličnih poznanstava prodavali fizičkim licima sa teritorije Srbije, preko mreže preprodavaca koju su sami organizovali.

Na graničnim prelazima preko kojih je roba krijumčarena osumnjičeni carinski službenici L. H. i E. P., zloupotrebljavajući službeni položaj, omogućavali su, kako se sumnja, članovima te organizovane kriminalne grupe da robu prenose preko državne granice Srbije bez plaćanja pripadajuće carine i poreza.

Na taj način članovi organizovane kriminalne grupe oštetili su budžet Srbije i protivpravno prisvojili 908.000 evra.Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, piše u saopštenju MUP-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track