Najnovije vesti

DOLIJAO BEOGRAĐANIN: Pretio streljanjem Kirbiju i tužiteljki!
Foto: Marina Lopičić, Nemanja Pančić

Uhapšen zbog novih opasnih poruka

DOLIJAO BEOGRAĐANIN: Pretio streljanjem Kirbiju i tužiteljki!

Crna Hronika
Policija privela Nemanju R., koji je, posle pretnji smrću Veranu Matiću, direktoru B92, preko društvenih mreža, zapretio i ambasadoru SAD i Zagorki Dolovac

BEOGRAD - Nemanja R. (42) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je preko društvenih mreža pretio streljanjem ambasadoru SAD u Srbiji Majklu Kirbiju.

 

Na meti Nemanje R. već su bili i Veran Matić, direktor televizije B92, Zagorka Dolovac, republički javni tužilac, kao i zaposleni u Bezbednosno-informativnoj agenciji.

- Privedeni je odranije poznat policiji. On je nedavno pretio i Veranu Matiću, koji je protiv njega podneo krivičnu prijavu. Međutim, Nemanja R. nastavio je da preti, i to ne samo Matiću već i Dolovčevoj i Kirbiju - kaže izvor Kurira iz istrage.

Nemanja R. je 14. aprila ove godine poslao mejl Matiću, u kojem mu je pretio streljanjem.

Spisak izdajnika

- Poštovani, vi kao nevernik i saradnik CIA dajete sebi pravo da pišete negativno o dolasku blagodatnog ognja. Čim se proglasi ratno stanje, a to će uskoro, bićete uhapšeni i osuđeni na najtežu kaznu predviđenu zakonom, što znači da ćete biti streljani od strane Vojske Srbije po naredbi državnog vrha - navodi se u pretećoj poruci. Pravni tim B92 tada je reagovao i podneo krivičnu prijavu protiv Nemanje R. u Više tužilaštvo u Beogradu, gde su kao dokaz dostavili preteću poruku.

On je tad potvrdio da je Matiću poslao mejl, ali je negirao da mu je pretio.

I dalje napada

- To nije pretnja, već informacija. Biće naređeno njegovo streljanje jer će biti uvedeno vanredno stanje zbog sukoba sa SAD, Britanijom, Nemačkom... Slao sam poruke i zvao telefonom sve te izdajnike - Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića... Išao sam u policiju na informativni razgovor zbog toga - rekao je ranije Nemanja R.

Iako je Matić podneo prijavu protiv Nemanje R., on je nastavio s uznemiravanjem putem mejla.
- Ja sa vama ni na jedan način ne bih prljao ruke sem putem medija i suda, što vam sad sleduje. Pošto mislite da ste nedodirljivi, sledi uskoro specijalna emisija na „RT internešnel“. Sa kime se sve viđate iz CIA, MI 6 i drugim službama, šta sve dobijate od njih. Nemate predstavu s kim ste se uhvatili ukoštac - naveo je Nemanja R. u drugom mejlu.

Uzgaja mačke
NA SUĐENJE U VOJNOJ UNIFORMI

Nemanja R. zajedno sa suprugom drži uzgajivačnicu mačaka i živi na jednom splavu. On je odranije poznat policiji po sličnim krivičnim delima. Dosad je nekoliko puta uslovno osuđivan zbog pretnji. Na suđenja dolazi u vojnoj uniformi.

 

Hronologija
POZNATI NA UDARU

Pre dva meseca organizacija Crna ruka Srbija objavila je na Fejsbuk profilu da organizuje lov na premijera Vučića

Borisu Tadiću su preteće poruke stizale nekoliko puta. Prvi put nakon hapšenja Radovana Karadžića

Funkcioneru MUP su početkom 2012. godine stigle poruke u kojima se pominjao atentat na Tadića, patrijarha Irineja, Ivicu Dačića i Milorada Veljovića

Putem Fejsbuka Borisu Tadiću je smrću zaprećeno 2013. godine. Tada su, osim njemu, pretili i Draganu Đilasu i Bojanu Pajtiću

 

Pretnja Veranu Matiću: Vi ste izdajnik i nevernik i bićete streljani
Pretnja Veranu Matiću: Vi ste izdajnik i nevernik i bićete streljani

Matić o pretnjama
OBESHRABRITI SVE KOJI PRETE

Veran Matić prokomentarisao je pretnje koje mu je uputio Nemanja Ristić.
- Ne želimo sami da procenjujemo nivo opasnosti, već insistiramo na tome da to rade nadležne institucije. Moja bezbednost je ugrožena i više od pet godina nemam slobodu kretanja pošto sam pod policijskom zaštitom - kazao je Veran Matić.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...