AKCIJA CARINE NA AERODROMU: Zaplenjen magnum i 500 metaka
Foto: Carina Srbije

Pojačana kontrola na granici

AKCIJA CARINE NA AERODROMU: Zaplenjen magnum i 500 metaka

Crna Hronika -
Oružje i municija otkrivena je kod državljanina Srbije koji je s porodicom doputovao iz Amerike. On je carinicima rekao da je u pitanju dečija igračka, međutim detaljnim pregledom utvrđeno je da se radi o pravom naoružanju

BEOGRAD - Carinici su na aerodromu ''Nikola Tesla'', 10. maja 2015. godine, sprečili pokušaj šverca oružja i municije.

Oružje je zaplenjeno u sklopu pojačane kontrole koju carinici i policija sprovode na prelazima zbog problematične situacije u susednoj Makedoniji i pretnje mogućim terorističkim napadima.

Tako su carinici na aerodromu u prtljagu 67-godišnjeg srpskog državljanina, koji je u Beograd doputovao sa ženom i ćerkom iz Amerike preko Beča, otkrili pištolj marke ''Magnum 44'' i gotovo 500 metaka.

Putnik je u koferu nosio čak 200 metaka marke ''Remington'' za pomenuti revolver, 143 metka marke ''Remington Core Lokt'' od 35 mm, ali i 120 metaka od 35mm marke ''Hornady'', kao i 24 zrna za lovačku pušku marke ''Brener''.

Foto: Carina Srbije
Foto: Carina Srbije

Pošto su primetili da se u njegovom prtljagu nalazi oružje i municija, carinici su ga upitali da li se radi o pravom oružju, na šta je putnik odgovorio da je reč o dečijoj igrački.

- Da bi odagnali svaku sumnju, carinici su se odlučili za detaljan pregled i u nekoliko narednih trenutaka bilo je jasno da putnik nije govorio istinu. Pošto se radilo o pravom oružju i municiji pozvane su kolege iz policije kojima je predat u dalju nadležnost, a ono što je učinio povlači sa sobom i krivičnu odgovornost, kažu u Carini.

Foto: Carina Srbije
Foto: Carina Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja