ZAUSTAVLJENI KOD HAJDUKOVA: Trojica Srba švercovali Sirijce i Pakistance
Foto: Saša Urošev

ilegalni imigranti

ZAUSTAVLJENI KOD HAJDUKOVA: Trojica Srba švercovali Sirijce i Pakistance

Crna Hronika -
Granična policija u tri automobila, kojima su upravljani srpski državljani, otkrila 12 ilegalnih migranata

SUBOTICA: J.N. (35) iz Valjeva, R.S. (34) iz Lazarevca i S.M. iz Lajkovca, upravljali su vozilima, u kojima su pripadnici Regionalnog centra granične policije pronašli 12 ilegalnih migranata iz Sirije i Pakistana.

Vozila su otkrivena 11. maja u blizini Hajdukova, nedaleko od srpsko-­mađarske granice.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, protiv trojice vozača podnete su krivične prijave­ saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo iz Subotice.

Protiv J.N i R.S . je doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati. Krivična prijava podneta je i protiv M.K. iz Sirije, koji se tereti da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave. Pripadnici granične policije utvrdili su da je ovaj putnik posedovao falsifikovanu ličnu kartu Republike Slovačke. I njemu je određen pritvor u trajanju do 48 sati.

Rekordan pokušaj prebacivanja inostranih državljana u Mađarsku,“ pacovskim kanalima”, zabeležen je pre četiri godina. Tada je kikindska policija, u naselju Male Pijace kod Kanjiže, zaustavila hladnjaču marke „zastava“ nosivosti pet tona. U njima su zatekli 52 ilegalna migranta, od kojih su 22 bila maloletna, uzrasta između deset i četrnaest godina. Radilo se o državljanima Turske, Pakistana, Avganistana i Indije.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track