UDARILI NA KOZA NOSTRU: Srbi pljačkali vile mafijšakih bosova, otimali novac i nakit
Foto: Printscreen

Haos na Siciliji

UDARILI NA KOZA NOSTRU: Srbi pljačkali vile mafijšakih bosova, otimali novac i nakit

Crna Hronika -
Uhapšeni Srbi se terete da su u kasnim večernjim satima, maskirani fantomkama i radničkim rukavicama, uz pretnju motkama i sličnim batinama, od ukućana otimali novac i nakit

BEOGRAD - Trojica državljana Srbije uhapšena su 7. maja u Italiji zbog toga što su u četiri pljačke vila ojadili vlasnike vila u gradićima na obalama Sicilije, nasilno otimajući novac i zlato.

Italijanska štampa pljačkaše opisuje kao brutalne, jer su žrtve često teško prebijane motkama i hladnim oružjem. U javnosti na Apeninima poznato je da su ovakve vile često u vlasništvu ozloglašenih vođa " Koza nostre" , mafijaške organizacije koja vekovima teroriše Siciliju i Italiju.

Pljačke vila su se dogodile od 11 do 30. marta, a uhapšeni su Milovan R. (43), Danijel D. (19) i maloletni S.S. (16). Prvi je pao vođa bande Ljubiša K. (23), koji je uhapšen još tokom marta.

Način na koji su srpski državljani pravili prepade na vile nije bio sofisticiran, ali je čini se bio krajnje delotvoran. Oni su, naime u kasnim večernjim satima, maskirani fantomkama i radničkim rukavicama, uz pretnju motkama i sličnim batinama, od ukućana otimali novac i nakit. U gotovo svim slučajevima prouzrokovali su teže povrede za one koji bi se opirali tokom pljačke.

Akcija pronalaženja i hapšenja bande trajala je više od mesec dana i obavljena je uz korišćenje prislušnih uređaja i konstantno praćenje, a dokazi prikupljeni na taj način bili su dovoljni da tužilac iz Parlema da nalog za hapšenje trojice Srba.

Dodatni problem u pronalasku kopova predstavljalo je i to što su sva trojica beskućnici koji su u Italiju iz Srbije stigli davno i dobro poznaju Siciliju.

Maloletnik smešten u dom

Zbog straha od mogućeg bekstva, nakon hapšenja određeno im je zadržavanje u pritvoru. Tinejdžer, koji je ravnopravno sa starijim kolegama učestvovao u zločinima, prebačen je u centar za maloletne delikvente u Parlemu, gde će ostati do svedočenja pred sudom.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track