Lekari mi ubili trudnu ženu

Neutešni muž optužuje

Lekari mi ubili trudnu ženu

Crna Hronika -
Natalija Arsić se žalila na bolove u stomaku, a doktori rekli da je razmažena. Umrla je posle sedam dana

JAGODINA - Ko je kriv za tragediju?Trudnica Natalija Arsić (23) iz sela Ribare kod Jagodine, koja je 6. aprila dovezena u kragujevačku bolnicu u stanju kliničke smrti, umrla je na Veliki petak ne dolazeći svesti! Nesrećna žena, koja već ima ćerku od tri godine, doživela je moždani udar u šestom mesecu trudnoće, posle čega je pala u komu, a kragujevački lekari, nažalost, nisu uspeli da spasu ni Nataliju ni njen plod!

Rođaci nastradale žene upitali su juče koliko će ljudi još stradati i koliko je beba dosad umrlo zbog nemarnosti lekara!

- Natalija se javila doktorima u jagodinskoj bolnici 6. aprila zbog toga što je povraćala i imala nepodnošljive bolove u stomaku. Posle 20 minuta rekli su joj da joj je krenuo pesak iz bubrega, dali joj „buskopan“ i rekli da ide kući. Rekli su joj da je razmažena trudnica i vratili je kući! Pošto je kod kuće vrištala od bolova, tražili smo vezu da je ponovo prime - kaže Marija Jakovljević, sestra Natalijinog supruga Bojana.

Na pitanje šta su im rekli lekari, Natalijin suprug Bojan u očajanju je viknuo:

- Vi to nazivate lekarima?! Rekli su mi da ne brinem, da će ležati na odeljenju dva-tri dana i da će je otpustiti. Nisu joj uradili nikakve analize. Onda me je jedna doktorka posle nazvala da mi kaže da je Natalija u komi, ali da ni ona ni beba nisu životno ugrožene - priča, skrhan od bola, Natalijin suprug Bojan.

On se pita kako sada trogodišnjoj ćerki, koja sprema stvari za bebu i čeka majku, da kaže da su obe mrtve!

- Umesto da slavimo Vaskrs i radujemo se, mi spremamo sanduk. A doktori žive srećno s parama koje su nama uzeli i zavili nas u crno - dodaje Bojan.

Bila je zdrava devojka

Natalijini rođaci kažu da je ona bila potpuno zdrava devojka.

- Nije pušila, pila kafu, nije konzumirala alkohol, a 12 godina se bavila plesom. Neka naša Natalija bude poslednja opomena svim lekarima, da ne dele one sa plitkim i dubokim džepovima i na decu direktora i seljaka - ogorčena je Svetlana Timić, Natalijina tetka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja