STEFANOVIĆ: Više privedeno zbog napada na aktiviste DS i DSS u Velikoj Plani
Foto: MUP

Slučaj prosleđen tužilaštvu

STEFANOVIĆ: Više privedeno zbog napada na aktiviste DS i DSS u Velikoj Plani

Crna Hronika -
Policija je privela više lica i sa njima obavila službene razgovore, a nakon toga predala je materijal tužilaštvu, rekao je Stefanović

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u vezi sa incidentom pre dva dana u Velikoj Plani privedeno i saslušano više osoba, a slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu.

"Sve što smo uspeli da utvrdimo, tužilaštvo sada razmatra da li će i protiv koga biti podnete prekršajne i krivične prijave. Policija je privela više lica i sa njima obavila službene razgovore, a nakon toga predala je materijal tužilaštvu", rekao je Stefanović novinarima povodom incidenta u kome je grupa ljudi u Velikoj Plani tukla građane, razbijala privatnu imovinu i delila materijal protiv predsednika opštine koji je iz Demokratske stranke Srbije (DSS).

Demokratska stranka i DSS optužile su juče Srpsku naprednu stranku (SNS) da je organizovala grupu batinaša koji su došli u grad nakon izbora za mesnu zajednicu u kojoj je koalicija DS-DSS osvojila 21 mandat, a SNS nijedan.

SNS je povodo, ovog slučaja odgovorila da su jedini batinaši u Srbiji braća Goran i Vladimir Ješić funkcioneri DS. Ministar Stefanović je govoreći o napadu na brata Gorana Ješića, Vladmira u Inđiji, pre mesec dana rekao da je Ješić u jednom delu istrage odbio poligrafsko testiranje, što je usporilo rasvetljnje slučaja jer, kako je istakao ministar, nije bilo očevidaca događaja.

Vladimir Ješić izjavio je ranije da je napadnut samo zato što je rođeni brat nekadašnjeg gradonačelnika Inđije Gorana Ješića i da iza napada na njega stoji funkcioner SNS Vladimir Gak iz čijeg iznajmljenog je vozila, kako je tvrdio, izašao napadač.

"Gospodin Gak jeste iznajmio vozilo iz rent-a-kar (agencije), ali to nije krivično delo", rekao je Stefanović, navodeći da se radi na utvrđivanju činjenica ko je sve upleten u to, da li je zaista došlo do napada i ko ga je izvršio.

On je podsetio da nerasvetljen i sličan slučaj napada na ;zamenika predsednika opštine Beočin Milana Čačića. Čačić je tvrdio da mu je povrede na glavi naneo Vladimir Ješić.

"Oba slučaja rasvetljavamo, ali zbog nedostatka svedoka samog izvršenja potencijalog dela, ta istraga ne ide tom brzinom", istakao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track